Lancome

Lancôme-ambassadeur van deze maand

Danielle Behrens (48 jaar), personal assistant en model, besteedt veel aandacht aan haar huidverzorging. “Ik reinig mijn huid altijd goed en gebruik dagelijks een dag-  en nachtcrème én een serum. Ik bezoek ook regelmatig de schoonheidsspecialiste voor een gezichtsbehandeling met cosmeceutical skincare. Al heb ik weinig klachten, ik merk langzamerhand dat mijn huid wat meer voeding vraagt. Er verschijnen sneller droge plekjes en (pigment)vlekjes. Mijn huid begint ook tekenen van slapte te vertonen en de lijntjes verdiepen zich.”

De wens van Danielle

“Ik zou graag zo lang mogelijk een sterke, stevige huid behouden, met een frisse, egale teint en een natuurlijke uitstraling. Mijn sproeten mogen zichtbaar blijven.”

Het advies van Lancôme-huidexpert Sanne Vermeulen

Lancome

“Danielle’s huid heeft duidelijk behoefte aan wat rijkere, voedende anti-aging producten, zoals Rénergie Multi-Lift. Na de onmisbare basisstap van een paar druppels Génifique om de ‘cellen’ wakker te schudden, kan zij de Rénergie Multi-Lift crème aanbrengen. Deze crème heeft zowel een verstevigende als liftende werking, maar herstelt ook het volumeverlies in de zones die slapper zijn geworden, zoals de wangen. Daarna volgt de oogverzorging en dag- of nachtverzorging.”

Stappenplan op maat

Stap 1
Maak de huid schoon met rijke, volle reinigers als Crème Mousse Confort en Tonique Confort die de huid extra verzachten en voeden.

Stap 2
Breng zowel ’s ochtends als 
’s avonds een paar druppels Génifique Youth Activator Concentrate aan zodat de huid is voorbereid op de overige verzorging.

Stap 3
Voor een rijpere huid die zichtbaar meer voeding en versteviging vraagt, is Rénergie Multi-Lift een aanrader, zowel als dagverzorging als nachtverzorging.

Stap 4
Klop een paar stipjes Rénergie Yeux Multi-Lift rondom de ogen, van binnen naar buiten om de doorbloeding te stimuleren.

Stap 5
De nieuwste foundation Miracle Cushion is ideaal om oneffenheden te 
camoufleren en de finish naar wens op te 
bouwen, van subtiel naar meer dekkend. 
Het compactdoosje is ook handig voor onderweg of een snelle touch-up.

[sm-product-feed id="2592"]

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest