Lancome
Lancome

Lancôme-ambassadeur van deze maand

Danielle Behrens (48 jaar), personal assistant en model, besteedt veel aandacht aan haar huidverzorging. “Ik reinig mijn huid altijd goed en gebruik dagelijks een dag-  en nachtcrème én een serum. Ik bezoek ook regelmatig de schoonheidsspecialiste voor een gezichtsbehandeling met cosmeceutical skincare. Al heb ik weinig klachten, ik merk langzamerhand dat mijn huid wat meer voeding vraagt. Er verschijnen sneller droge plekjes en (pigment)vlekjes. Mijn huid begint ook tekenen van slapte te vertonen en de lijntjes verdiepen zich.”

De wens van Danielle

“Ik zou graag zo lang mogelijk een sterke, stevige huid behouden, met een frisse, egale teint en een natuurlijke uitstraling. Mijn sproeten mogen zichtbaar blijven.”

Het advies van Lancôme-huidexpert Sanne Vermeulen

Lancome
Lancome

“Danielle’s huid heeft duidelijk behoefte aan wat rijkere, voedende anti-aging producten, zoals Rénergie Multi-Lift. Na de onmisbare basisstap van een paar druppels Génifique om de ‘cellen’ wakker te schudden, kan zij de Rénergie Multi-Lift crème aanbrengen. Deze crème heeft zowel een verstevigende als liftende werking, maar herstelt ook het volumeverlies in de zones die slapper zijn geworden, zoals de wangen. Daarna volgt de oogverzorging en dag- of nachtverzorging.”

Stappenplan op maat

Stap 1
Maak de huid schoon met rijke, volle reinigers als Crème Mousse Confort en Tonique Confort die de huid extra verzachten en voeden.

Stap 2
Breng zowel ’s ochtends als 
’s avonds een paar druppels Génifique Youth Activator Concentrate aan zodat de huid is voorbereid op de overige verzorging.

Stap 3
Voor een rijpere huid die zichtbaar meer voeding en versteviging vraagt, is Rénergie Multi-Lift een aanrader, zowel als dagverzorging als nachtverzorging.

Stap 4
Klop een paar stipjes Rénergie Yeux Multi-Lift rondom de ogen, van binnen naar buiten om de doorbloeding te stimuleren.

Stap 5
De nieuwste foundation Miracle Cushion is ideaal om oneffenheden te 
camoufleren en de finish naar wens op te 
bouwen, van subtiel naar meer dekkend. 
Het compactdoosje is ook handig voor onderweg of een snelle touch-up.

[sm-product-feed id="2592"]

Voor mooie benen moet je ze door de blikken van mannen laten masseren, aldus Marlene Dietrich. Maar ze zelf wat aandacht geven, werkt ook. Dus als het weer is om te flaneren met je prachtige benen, kijk dan eerst hier even.

Na een lange winter ingepakt te hebben gezeten, gaan we nu onze benen weer laten zien. Zijn ze glad geschoren, goed gescrubd en mooi zongebruind?

Volg deze tips en je zomer begint nu al een beetje(zeker met de temperaturen van dit weekend).

Scrubben

Scrub de benen minstens eenmaal per week van top tot teen. Zo poets je het laagje opgehoopte, dode huidcellen richting doucheput en wordt de celvernieuwing gestimuleerd.

Exfoliëren maakt de huid zachter, gladder en bevordert het effect van bodyproducten. Een mix van geurende oliën en zoutkristallen is The Body Shop Secrets of the World Brazilian Cupuaçu Scrub-in-Oil. 

        Lees ook: Handig: 7 x zo geniet je langer van gladde benen

Ontharen

Hoe je de benen ook onthaart: maak ze gerust van hiel tot heup haarvrij. Het is een fabeltje dat je de haartjes op de dijbenen niet zou mogen verwijderen omdat ze dan sterker terug groeien.

Maak de huid vooraf goed vochtig en gebruik altijd een scheerproduct, zoals een mousse of olie. Het geeft minder kans op irritaties en de huid voelt nog zachter. Als je om de drie dagen scheert, voorkom je stoppels. 

Masseren met bodycrème

Trakteer je benen elke dag van hiel tot heup op een rijke bodycrème of voedende olie. Zo’n massage hoeft maar vijf minuten te duren: strijk met vlakke handen in drukkende, opwaartse bewegingen om meteen de bloedcirculatie te stimuleren. 

Alternatief

Alleen de suggestie geven van blote benen kan ook: Wolford heeft de dunste nude zomerpanty Naked 8 denier (in 6 tinten, ook stay-ups, € 18,- via www.wolfordshop-nl).

Wie slecht geslapen heeft, grijpt de volgende ochtend al snel naar een grote pot koffie. Ok, dat helpt een beetje. Maar wist je dat er ook een ander heerlijk bruin goedje heel goed is tegen slaaptekort?

Tromgeroffel...chocolade. Volgens een nieuwe studie gepubliceerd bij Frontiers in Nutrition zouden de flavanoïden (antioxidanten) in een reep chocola dat vermoeide gevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.

Pure chocola
De cacao zou bovendien een positief effect op de hersen hebben: je geheugen wordt beter en je kunt beter nadenken. Dat bleek bij de proefpersonen die meededen aan het 'choco' onderzoek.

Overigens is een stukje (of meerdere stukjes) van een reep pure chocolade het beste. Die is het meest rijk aan flavanoïden. Meer fan van melk, ook geen probleem.