Een gezonde geest in een fit lichaam. We willen het allemaal en het blijft een tijdloos en terugkerend onderwerp. Maar dat powernappen en kurkuma eten daadwerkelijk trends zouden worden, lag niet meteen voor de hand. In 2017 gaan we vooral voor balans, een algemeen gezonde levenshouding met veel ruimte voor innerlijke rust. Maar ook met meer focus op kracht, in plaats van strak en superslank. 

Lees ook
Eindeloos lekker ruiken: dankzij deze tips kun je zo lang mogelijk van je parfum genieten

Geen dieet, maar gezonde balans
Diëten zullen altijd blijven bestaan, al zijn ze er maar voor die paar snelle kilo’s vlak voor de grote huwelijksdag. Toch lijkt er een algemene tendens te ontstaan naar een gezondere, bewustere manier van leven zonder strenge diëten, waarin meer gelet wordt op ‘gewoon gezond eten’. En daarmee meer acceptatie en het besef dat maat 36 écht niet gelukkiger maakt. Van af en toe een chipje, ijsje of vette zak friet kunnen we nog meer genieten als het onderdeel is van een verder gezonde levensstijl. Ook maken we ons echt niet langer druk om die paar op neer schommelende kilo’s.

Knap een uiltje
In warme landen als Spanje en Italië hebben ze de siësta allang geïntegreerd in het dagelijks leven. En warm klimaat of niet, het dagelijkse dutje blijkt ook in ons koude noorden een welkome zet om ons energielevel een beetje op peil te houden. Een aantal grote bedrijven in het buitenland heeft de ‘powernap’ al volledig in het dagschema opgenomen. En steeds meer volgen, nu gezien wordt dat een half uurtje slaap uitstekend werkt voor een betere concentratie, met een vruchtbaarder en hoger werktempo als gevolg. Leg dat matrasje dus maar vast in de hoek van je werkkamer.

Kurkuma en collageen
Al een tijdje wordt er juichend gesproken over toevoegingen van het kruid kurkuma aan onze voedingsmiddelen en collageen aan alle verzorgings- en beautyproducten waar we dagelijks naar grijpen. Bestrooi de kipfilets en haricot verts dus gerust rijkelijk met kurkuma; er wordt gefluisterd dat het gele poeder hét antwoord is op een geweldig sterk immuunsysteem. Collageen bevat een belangrijk eiwit dat nodig is voor een soepele, jongere huid. Of collageen écht zo waardevol is als men beweert, valt te bezien, maar dat het zekerheid biedt op een goede verkoop, staat vast.

Spierballen zijn in
Waar voorheen vooral veel bewogen werd tijdens aerobics, step- en bodyshape trainingen, komt nu steeds meer aandacht voor krachttraining middels bootcamps, intervaltrainingen en crossfit, met beter ontwikkelde spieren als gevolg. Spierballen versus een slanke lijn, dus.

Cocoonen
Cocoonen wordt het nieuwe uitgaan. Niks optutten voor een opgeprikt diner, terwijl je eigenlijk al gapend de deur uit gaat; met een glas verse gemberthee en een spannende Netflix-serie voelt niemand zich alleen. Laat staan ellendig.

Weg met het mantelpak
De sportwereld heeft een nieuwe kledingtrend voortgebracht die zowel op de sportschool als op kantoor stijlvol gedragen kan worden. Athleisure wordt gemaakt van mooie stretchy tricotstoffen die geweldig ademen en overheerlijk aanvoelen. Goeie broeken, tops en zelfs jurkjes, vooral in gedistingeerd grijs, crème of zwart. Die, gecombineerd met een mooie blouse of vest, helemaal kantoorproof tonen.

De mini massage
Voorheen alleen beschikbaar als behandeling op zich, breidt de mini-massage zich steeds verder uit. Richting kapper (vlak na het wassen), de pedicure (die na haar behandeling de voeten nog vijf minuten pampert) en de nagelstylist (na een manicure). Maar denk ook aan het groeiend aantal massagestoelen op bijvoorbeeld luchthavens en in winkelcentra. De massage is hot, in welke vorm dan ook.

Hippe retreats
De van oorsprong basic wellnessreizen waarin een uurtje per dag aan yoga werd gedaan, maken plaats voor intensievere, hippe ‘retreat’ trips. Op bounty eilanden of andere bijzondere plekken, waar uitgebreide ruimte voor yoga, reiki en innerlijke rust is (maar ook vaak voor gezond en toch heerlijk eten), dankzij de beste instructeurs uit het vakgebied.  

De natuurlijke look
Steeds meer modellen hangen buiten het werk hun make-up aan de wilgen om zichzelf puur natuur per selfie te kunnen laten zien via diverse sociale media. Naturel lijkt de nieuwe trend te worden. Met slechts een zachtroze kleurtje op de lippen en een vleugje blush op de wangen. Of, voor wie dat echt iets te flets wordt, met een goede (natuurlijke), sterke kleur op de lippen. Ook de huid en de coupe wandelen deze zomer in de trend van gezond en au naturel mee. Met onbehandeld (maar natuurlijk wel mooi verzorgd) haar zonder al te veel poespas en een stralende huid zonder afdekkende poeders en foundations. Die we dankzij een gezond, zomers kleurtje natuurlijk ook helemaal niet nodig hebben.

Bron: wellandgood