Van botox tot fillers, dagcrèmes en andere serums. Er zijn talloze trucjes om je leeftijd te doen ophemelen als het gaat om je gezicht. Zoals er ook over Madonna wordt gezegd: leeftijd zie je aan de handen. Zij dragen de last van het koude weer en worden gebruikt vanaf het moment dat we wakker worden. Daarom is het een goed idee om de handen goed te verzorgen. Ook een leuke reden: het werkt ongelofelijk therapeutisch om 30 seconden je eigen handen te masseren met een rijke crème.

De herfst is in volle gang, dus wij gaan weer terugvallen op de handcrème. Vergeet de klodderige geparfumeerde crèmes die de handen plakkerig of vettig doen aanvoelen. Deze dagen vragen om high-tech formules met luxe texturen. Hier hebben wij 5 producttips voor je op een rij:

1 - De beste handcrème voor lijnen en rimpels: Carita Genesis of Youth for Hands SPF15 (Carita, €71,-). Een crème vol met actieve ingrediënten die bescherming en verzorging bieden.

2 – De beste verwennerij voor jouw handen: Jo Malone London Geranium and Walnut Hand Cream (Jo Malone, €24,50). Een goede handcrème met een romige textuur en een heerlijke geur.

3 – De beste handbehandeling: Magic Stripes Hand Repairing Gloves (MAGICSTRIPES, €35,-). Deze exfoliërende handschoenen werken rustgevend en zijn uitermate effectief.

Huidverzorging expert Dr. Marko Lens adviseert om op zoek te gaan naar een handcrème die vitamine C, AHA (alpha hydroxy zuren) en niacinamide bevatten. “Deze ingrediënten stimuleren de afschilferen en verminderen de pigmentatie,” zegt hij. De Magic Stripes handschoenen maskers bevatten alle drie van de essentiële ingrediënten.

4 – De bestseller van de handcrèmes: Hand Chemistry Hand Cream (Hand Chemistry, €20,43). Hand Chemistry levert zijn belofte, namelijk jonger uitziende handen binnen een paar weken.

 

5 – Een finishing touch: Essie Nail Gel Couture Bubbles Only (Essie, €10,-). Een goede manicure en nagellak doen elke hand jonger lijken.

Nog een eenvoudige tip voor jouw ochtend routine om tekenen van veroudering te trotseren, vertelt door Leslie Harris, Skinceuticals directeur: “De huid op je handen is niet zo verschillend van je gezicht en moet daarom hetzelfde behandeld worden. Veeg daarom gezicht serum over de toppen van je handen elke ochtend, voordat je handcrème aanbrengt.”

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest