Van botox tot fillers, dagcrèmes en andere serums. Er zijn talloze trucjes om je leeftijd te doen ophemelen als het gaat om je gezicht. Zoals er ook over Madonna wordt gezegd: leeftijd zie je aan de handen. Zij dragen de last van het koude weer en worden gebruikt vanaf het moment dat we wakker worden. Daarom is het een goed idee om de handen goed te verzorgen. Ook een leuke reden: het werkt ongelofelijk therapeutisch om 30 seconden je eigen handen te masseren met een rijke crème.

De herfst is in volle gang, dus wij gaan weer terugvallen op de handcrème. Vergeet de klodderige geparfumeerde crèmes die de handen plakkerig of vettig doen aanvoelen. Deze dagen vragen om high-tech formules met luxe texturen. Hier hebben wij 5 producttips voor je op een rij:

1 - De beste handcrème voor lijnen en rimpels: Carita Genesis of Youth for Hands SPF15 (Carita, €71,-). Een crème vol met actieve ingrediënten die bescherming en verzorging bieden.

2 – De beste verwennerij voor jouw handen: Jo Malone London Geranium and Walnut Hand Cream (Jo Malone, €24,50). Een goede handcrème met een romige textuur en een heerlijke geur.

3 – De beste handbehandeling: Magic Stripes Hand Repairing Gloves (MAGICSTRIPES, €35,-). Deze exfoliërende handschoenen werken rustgevend en zijn uitermate effectief.

Huidverzorging expert Dr. Marko Lens adviseert om op zoek te gaan naar een handcrème die vitamine C, AHA (alpha hydroxy zuren) en niacinamide bevatten. “Deze ingrediënten stimuleren de afschilferen en verminderen de pigmentatie,” zegt hij. De Magic Stripes handschoenen maskers bevatten alle drie van de essentiële ingrediënten.

4 – De bestseller van de handcrèmes: Hand Chemistry Hand Cream (Hand Chemistry, €20,43). Hand Chemistry levert zijn belofte, namelijk jonger uitziende handen binnen een paar weken.

 

5 – Een finishing touch: Essie Nail Gel Couture Bubbles Only (Essie, €10,-). Een goede manicure en nagellak doen elke hand jonger lijken.

Nog een eenvoudige tip voor jouw ochtend routine om tekenen van veroudering te trotseren, vertelt door Leslie Harris, Skinceuticals directeur: “De huid op je handen is niet zo verschillend van je gezicht en moet daarom hetzelfde behandeld worden. Veeg daarom gezicht serum over de toppen van je handen elke ochtend, voordat je handcrème aanbrengt.”

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Voor mooie benen moet je ze door de blikken van mannen laten masseren, aldus Marlene Dietrich. Maar ze zelf wat aandacht geven, werkt ook. Dus als het weer is om te flaneren met je prachtige benen, kijk dan eerst hier even.

Na een lange winter ingepakt te hebben gezeten, gaan we nu onze benen weer laten zien. Zijn ze glad geschoren, goed gescrubd en mooi zongebruind?

Volg deze tips en je zomer begint nu al een beetje(zeker met de temperaturen van dit weekend).

Scrubben

Scrub de benen minstens eenmaal per week van top tot teen. Zo poets je het laagje opgehoopte, dode huidcellen richting doucheput en wordt de celvernieuwing gestimuleerd.

Exfoliëren maakt de huid zachter, gladder en bevordert het effect van bodyproducten. Een mix van geurende oliën en zoutkristallen is The Body Shop Secrets of the World Brazilian Cupuaçu Scrub-in-Oil. 

        Lees ook: Handig: 7 x zo geniet je langer van gladde benen

Ontharen

Hoe je de benen ook onthaart: maak ze gerust van hiel tot heup haarvrij. Het is een fabeltje dat je de haartjes op de dijbenen niet zou mogen verwijderen omdat ze dan sterker terug groeien.

Maak de huid vooraf goed vochtig en gebruik altijd een scheerproduct, zoals een mousse of olie. Het geeft minder kans op irritaties en de huid voelt nog zachter. Als je om de drie dagen scheert, voorkom je stoppels. 

Masseren met bodycrème

Trakteer je benen elke dag van hiel tot heup op een rijke bodycrème of voedende olie. Zo’n massage hoeft maar vijf minuten te duren: strijk met vlakke handen in drukkende, opwaartse bewegingen om meteen de bloedcirculatie te stimuleren. 

Alternatief

Alleen de suggestie geven van blote benen kan ook: Wolford heeft de dunste nude zomerpanty Naked 8 denier (in 6 tinten, ook stay-ups, € 18,- via www.wolfordshop-nl).

Wie slecht geslapen heeft, grijpt de volgende ochtend al snel naar een grote pot koffie. Ok, dat helpt een beetje. Maar wist je dat er ook een ander heerlijk bruin goedje heel goed is tegen slaaptekort?

Tromgeroffel...chocolade. Volgens een nieuwe studie gepubliceerd bij Frontiers in Nutrition zouden de flavanoïden (antioxidanten) in een reep chocola dat vermoeide gevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.

Pure chocola
De cacao zou bovendien een positief effect op de hersen hebben: je geheugen wordt beter en je kunt beter nadenken. Dat bleek bij de proefpersonen die meededen aan het 'choco' onderzoek.

Overigens is een stukje (of meerdere stukjes) van een reep pure chocolade het beste. Die is het meest rijk aan flavanoïden. Meer fan van melk, ook geen probleem.