Concealer wordt met de jaren heiliger: waar eerst een goede nachtrust hielp, is nu dit handige product onmisbaar. Deze huidkleurige crème wordt gebruikt om de imperfecties van de huid te camoufleren, zoals donkere kringen of rode vlekjes. Maar: de juiste kleur vinden is een must.

En waarom zou je die niet zelf creëren? Dat gaan wij doen volgens de nieuwste make-up trend: groene, oranje en paarse concealer werken volgens vele make-up artiesten namelijk beter. Laat de Picasso maar in je los, want hier leggen wij uit hoe het werkt!

Slimme kleurcorrector
‘Ieder mens heeft een ander huidprobleem,’  zegt Sarah Lucero, celebrity make-up artiest van onder anderen Victoria Beckham.  ‘Een product dat is ontwikkeld om specifiekere probleemzones te verbergen, geeft daarom betere resultaten dan een product dat alle oneffenheden tegelijk aanpakt.’ De concealer zoals wij die al jaren kennen camoufleert de huid met een dikke laag, terwijl de huidige, nieuwe kleurcorrector de imperfecties aanpakt. Ook fijn: als de kleuren goed zijn gemengd, hoef je helemaal niet veel make-up te dragen. Bekijk hieronder hoe make-up artist Charlie McCloghlin met de kleuren 'tovert'.

Elk probleem een eigen kleur
Om te bepalen welke kleurcorrector jij nodig hebt, bekijk je welke kleur de imperfectie heeft. Wil je bijvoorbeeld je rode plekjes verbergen? Grijp dan naar een groene concealer. Deze kleur ligt precies tegenover rood in de kleurencirkel en tegenovergestelde kleuren neutraliseren elkaar. Heb je juist een iets grauwe huidskleur die je wilt op laten leven? Probeer dan een lavendel-kleurcorrector. Tip: shop de concealer in een winkel waar ook een visagist aanwezig is. Die kan meteen voordoen hoe je de crème het best aanbrengt.

LEES OOK: Is dit plantje echt de remedie tegen het jojo-effect?

Shop jouw perfecte concealer
Elke ochtend weer het perfect palette creëren, past misschien niet helemaal in je drukke schema. Maar onthoud: oefening baart kunst! Daarom hier de beste kleurcorrector concealers, voor elk budget:

Correct Click stick (Cover FX, €16,50)

 

2-In-1 Prime & Colour (Dior, €36,95)

 

Color Correcting palette (IsaDora, €26,95)

 

'Say no to' colour correcting (Essence, €3,-)

 

Color correcting fluid (NAKED SKIN, €24,70)