Van Audrey Hepburn en Jackie Kennedy tot Lady Di, dit zijn de geuren die zij altijd droegen.

Het is het meest persoonlijke en intieme product van een vrouw, dat veel over de drager zegt. Een geur maakt je gedurfd, sexy, romantisch. Eén van Marilyn Monroes bekendste quotes is dat zij "Chanel No.5 in bed droeg, en niets anders". Maar dit was niet helemaal waar...

1 – Marilyn Monroe: Floris Rose Geranium
In 2002 werd onthuld dat Monroe niet alleen fan was van Chanel No 5., maar dat zij ook een geheime voorliefde voor Floris Rose Geranium had. Deze eau de toilette droeg zij tijdens de scènes in Some Like It Hot. De Britse geur is nu alleen verkrijgbaar als badzeep.  

 

2 – Jackie Kennedy: Joy by Jean Patou
Jackie heeft haar hele leven verschillende parfums gedragen, maar één van haar favorieten is de klassieke Joy van Jean Patou. Deze bloemige geur is een van de duurste parfums ter wereld, door de vele jasmijnbloemen en rozen die erin zijn verwerkt. Ook is het een succesvolle eau de parfum: Joy werd in 2000 uitgeroepen tot ‘Geur van de Eeuw’.

 

3 – Grace Kelly: Creed Fleurissimo
Toen Grace Kelly in 1956 de prinses van Monaco werd, droeg zij haar favoriete eau de parfum Creed Fleurissimo. De geur is speciaal in opdracht van prins Rainier voor Grace gemaakt, om het bruidsboeket te complimenteren.

 

4 - Elizabeth Taylor: Jean Desprez Bal à Versailles
Elizabeth Taylor heeft haar eigen revolutionaire parfums gelanceerd, zoals White Diamonds en Passion. Echter, vroeger was Liz' favoriet Jean Desprez Bal à Versailles. Zij droeg het op de set van Cleopatra en gaf de geur cadeau aan Michael Jackson, die het tot aan het eind van zijn leven droeg.

 

5 – Natalie Wood: Jungle Gardenia
Natalie Wood droeg het liefst Jungle Gardenia, de geur die zij kreeg van Hollywood-ster Barbara Stanwyck op de set van The Bride Wore Boots in 1946. Het parfum stond bekend als de meest exotische geur in de wereld, maar werd niet meer verkocht in de jaren 90. Dit jaar heeft haar dochter Natasha Gregson Wagner een modernere versie gelanceerd ter ere van haar moeder, genaamd Natalie.

 

LEES OOK: Handig: zo vind je het parfum dat perfect bij jou past

 

6 – Prinses Diana: Quelques Fleurs
Prinses Diana droeg tijdens haar bruiloft de bloemige geur Quelques Fleurs. Later werd Lady Di een fan van de zonnige geur 24 Faubourg van Hermès, vernoemd naar het adres van de Hermès-winkel in Parijs.

 


7 – Dorothy Dandridge: Tabu by Dana
De eerste gekleurde vrouw die genomineerd werd voor een Academy Award voor beste actrice droeg Tabu van Dana, een sexy eau de parfum, gecreëerd door parfumeur Jean Carles. Hij kreeg de opdracht een geur te creëren die zo gewaagd was, dat een prostituee die zou kunnen dragen. De slogan werd: 'Tabu – de verboden geur'.

 

8 – Audrey Hepburn: Givenchy L’Interdit
Hubert de Givenchy heeft speciaal voor Audrey Hepburn de eau de parfum L’Inderdit – ‘verboden’ in het Frans – gecreëerd in 1957. Geruchten zeggen dat zij niet wilde dat de geur werd vrijgegeven, maar toch gebeurde dat wel vanaf 1960. Later droeg Audrey Creed Spring Flower, een andere geur die ook speciaal voor haar is gemaakt.

 

9 – Rita Hayworth: Guerlain Shalimar
Rita Hayworth was een fan van de oriëntaalse geur Guerlain Shalimar uit 1925. Het schijnt dat de sensuele geur is gecreëerd toen Jacques Guerlain uit nieuwsgierigheid vanilline in het geurtje Jicky had gedaan.  

 

10 – Lauren Bacall: Diptyque L'Ombre Dans L'Eau
De vrouw met de zwoele stem en de grote liefde van Humphrey Bogart (maar die ook een liaison had met Frank Sinatra), was fan van het Franse merk Diptyque Paris en de naar zwarte bessen geurende L'Ombre Dans L'Eau.

 

11 – Vivien Leigh: Joy by Jean Patou
Toen Clark Gable zijn medespeelster Vivien Leigh ontmoette op de set van Gone With the Wind, merkte hij op dat Vivien altijd naar viooltjes rook. Ze had een populaire smaak, want ook andere Hollywood-sterren van haar tijd, zoals Mary Pickford en Gloria Swanson, waren verliefd op Joy van Jean Patou.

Bron: Town & Country, Beeld: Getty