Astir
Astir

Gisteren werden voor de 31e keer de felbegeerde Beauty Astir Awards 2015 uitgereikt. De Beauty Astir Awards, ook wel bekend als de ‘de Oscars’ van de beautyindustrie, zijn een initiatief van BeautypersNL: een vakvereniging waar alle toonaangevende beautyjournalisten van Nederland aan verbonden zijn. De Beauty Astir Awards is dé prestigieuze persprijs voor de beste cosmetica introducties van het afgelopen jaar.
Actrice Halina Reijn reikte samen met de vakjury van professionele beautyjournalisten de awards uit aan de winnende cosmeticaproducten. Merken als La Prairie, Marc Jacobs, Etos en Dr. Vanderhoog vielen in de prijzen, maar ook kleine, exclusieve merken als Paula’s Choice, Molton Brown en Sally Hansen.

Astir
Astir

WINNAARS BEAUTY ASTIRS 2015

BEST BEAUTY ACCESSORIES : Foreo Luna Mini

“De knapste reinigingstool die ik ooit heb gezien! Deze silicone borstel zorgt voor een gereinigde, compleet ontspannen huid.”

BEST BODY LUXE : Paula’s Choice Clear Exfoliating Bodyspray

“Met deze spray bereik je probleemloos alle plekjes. Slim bedacht, want puistjes en pukkeltjes zitten niet altijd op je gezicht. Een zachtere huid krijg je er als bonus bij.”

BEST BODY MASS: The Body Shop Secrets of the World scrubs

& massage olien “Luxe merken gebruiken de wereldse rituelen al langer, leuk dat die nu ook toegankelijk zijn voor de kleine portemonnee.”

BEST HAIR LUXE: Collistar Healthy Scalp Thalasso Scrub Shampoo

“Perfect idee om een scrub te combineren met een shampoo. Textuur is heerlijk en het resultaat is ronduit goed.”

BEST HAIR MASS: Batiste Droogshampoo Light & Blonde

“Fijn in gebruik en het effect op blond haar is super. Goed als droogshampoo, maar werkt ook als stylingproduct.”

BEST MAKE-UP LUXE: Perricone MD No Make-Up Skincare lijn

“Deze lijn doet zijn naam eer aan. Dit is echt ‘no make-up’ make-up. De producten zijn heel transparant, maar geven toch effect.”

BEST MAKE-UP MASS: Sally Hansen Miracle Gel 2.0 Topcoat

“Het is echt een miracle. Je nagels krijgen een superglans en de kleur blijft extra lang mooi.”

BEST MEN LUXE: Molton Brown Tobacco Absolute Body Wash

“Hoe Engels en in stijl kan een product zijn? Dit is een klassieker in een modern jasje.”

BEST MEN MASS: Weleda Arnica Sport Douchegel

“Houdt de adrenaline-boost van het sporten vast en is zacht voor de huid.”

BEST PARFUM WOMEN LUXE: Marc Jacobs Decadence Eau De Parfum

“Deze it bag met goddelijke inhoud willen we toch allemaal?”

BEST PARFUM WOMEN MASS: Etos, Etos Geuren

“Het is een trend aan het worden in parfumland: huismerken die in zee gaan met gerenommeerde 'neuzen' voor een toegankelijke geurcollectie.”

BEST (R)ETAIL BRAND: Paula’s Choice alle lijnen

“We love Paula! Al jaren een successtory en als één van de eerste beautymerken online verkrijgbaar.”

BEST SKINCARE LUXE: La Prairie Anti Aging Rapid Response Booster

“Een echt technisch hoogstandje dat precies daar werkt waar het nodig is om hinderlijke rimpels te laten vervagen.”

BEST SKINCARE MASS: Dr. Vanderhoog Hypo Sensitive SOS Balsem en Skin Protective Cream

“Een echte s.o.s hulp in een reisvriendelijke verpakking. Door de plantaardige vaseline is één keer smeren voldoende en zijn schrale plekjes minder gevoelig.”

BEST SUNPROTECTION LUXE: Clarins Auto Bronzant Addition Concentré Eclat Corps

“Omdat je een paar druppels toevoegt aan je eigen bodyproduct, heb je niet het gevoel dat je aan het zelfbruinen bent. Het resultaat is streeploos en subtiel. “

BEST SUNPROTECTION MASS: Roc Soleil Protect productlijn

“Dat de Roc producten ongeparfumeerd zijn is echt een pré in de zon. Zeer complete lijn met zonproducten voor de gevoelige én voor de rijpe huid.”

NEWCOMER OF THE YEAR: Starskin Full Range of Starskin productlijn

“Heerlijke gezichtsmaskers voor de broodnodige me-time.”

OVERALL TREND AWARD: Salon in huis met (semi)professionele tools uit de

“Deze beautytools uit de salon kun je thuis gebruiken en doen wat ze beloven: een stevigere huid met een gezonde glow.”
- Clinique Sonic System
- Babor Skin Activator Tool
- Forea Luna
- Philips Visapure

Een gezonde drank drinken? Dan wordt (behalve water) groene thee vaak als optie genoemd. Er zouden allerlei voordelen kleven aan het drinken van de warme drank, zoals dat het drankje je kan helpen afvallen en het risico op het krijgen van ziektes verkleint. Maar hoe healthy is groene thee nu echt? We zetten vijf stellingen voor je op een rij.

Lees ook: Van deze vijf symptomen van hartinfarcten bij vrouwen moet je op de hoogte zijn

1. ‘Groene thee doet buikvet verminderen’

Helaas is dit niet het geval. Wanneer je je voorneemt gezonder te gaan eten en drinken, en je je vol op groene thee stort, kun je zeker wat extra vet kwijtraken.

Dit vet is inderdaad vaak buikvet, maar dit zou ook minder worden wanneer je een ander ‘gezonder’ drankje kiest. En goed om bij stil te staan: veel kant-en-klare groene thee-producten bevatten veel suikers. Deze klinken dus gezonder dan ze zijn.

2. ‘Groene thee kan je helpen met afvallen’

Als je doorgaans veel frisdrank, sapjes en gezoete koffie en/of thee drinkt en dan overstapt op het drinken van enkel groene thee: ja, dan ga je zeker gewicht verliezen.

Drink je al wel veel water en ongezoete dranken, dan zal het drinken van groene thee - helaas - weinig tot niets veranderen aan het getal op de weegschaal.

3. ‘Groene thee vermindert het risico op ziektes’

De anti-oxidanten in groene thee bevatten inderdaad kankerbestrijdende eigenschappen, zo is uit vele onderzoeken gebleken. Nu is het wel zo dat de meeste plantaardige voeding dergelijke eigenschappen bezit en tevens de kans op andere chronische ziektes als hartziekten en diabetes zou verkleinen.

Voldoende groenten en fruit eten, kan dan ook een soortgelijk effect hebben.

4. ‘Groene thee verlaagt je bloedsuikerspiegel’

Nogmaals: als je de ongezoete variant drinkt, is het zeker een goed drankje om je bloedsuikerspiegel mee omlaag te brengen. Hou wel scherp in de gaten dat er verder geen suikers in het groene thee-product dat je eet of drinkt, zitten.

5. ‘Groene thee is cafeïnevrij’

Dit is zeker niet de standaard bij groene thee. Een kop bevat gemiddeld tussen de 25 en 50 milligram cafeïne (ter vergelijking: een gemiddelde kop koffie bevat zo’n 100 milligram cafeïne). Er zijn overigens wel degelijk cafeïnevrije varianten verkrijgbaar, dus kijk goed op de verpakking in de winkel.

Dat groene thee een gezond drankje is, is zeker waar: het kan weinig kwaad. Maar alle gezondheidsclaims die worden gedaan, kan een kopje green tea helaas dus niet allemaal waarmaken. 

Snotteren en jeukende ogen. Die ellendige hooikoorts speelt weer op. Toch genieten op een tuinfeestje? Kies dan voor een G&T. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen uit hooikoorts meer last van de symptomen hebben als ze wijn of bier drinken. Bijna driekwart van de ondervraagden had die symptomen niet bij het drinken van een G&T. Hier lees je waarom.

Waarom? Omdat dit drankje weinig histamine en sulfiet bevatten. Stoffen die wel flink aanwezig zijn in bijvoorbeeld bier en wijn. Die stoffen kunnen juist een allergische reactie veroorzaken. Een gin-tonic is daarom een beter alternatief voor hooikoorts- en astmapatiënten.

Astma en hooikoorts

Deze gin-tonic tip komt overwaaien uit Groot-Brittanië. De Britse Astmastichting voerde een onderzoek uit naar welke drankjes de symptomen van astma versterken, en welke niet.

Want ja, astma en hooikoorts hebben overeenkomsten. Zo komt bij beide condities de stof histamine vrij bij een allergische reactie.

Santé

En wat bleek uit het onderzoek: maar liefst 64 procent gaf aan meer last van klachten te hebben bij bepaalde alcoholhoudende dranken: rode wijn, witte wijn, bier en cider. Niet bij gin-tonic. Een goede reden om er eentje te drinken op een mooie warme zomerse dag!