Iinn
Iinn

IINN Sustainable Beauty

Bij iinn sustainable beauty ervaar je hoe we jouw haar en huid op een natuurlijke wijze verzorgen. Wij zijn kapper en beautysalon in één. Hair and beauty worden met elkaar geïntegreerd.

Beleef de dynamiek van een haarkleuring tijdens je beautybehandeling. Wil je tijdens of na het knippen een manicure? Na het föhnen een make-up? Bij iinn is alles mogelijk.
Wees welkom in ons sfeervolle monumentale pand in het centrum van Amsterdam en beleef ons integrale duurzame concept: kapper, beautysalon en spa…
De positieve verandering van jouw uiterlijk staat centraal. Bij iinn nodigen we je van harte uit om deze optimale verzorging te komen ervaren.

Over Aveda

Ontdek de kunst en wetenschap van pure bloemen- en plantenextracten. Alle behandelingen worden uitgevoerd met de ecologische producten van Aveda. Onze relatie met Aveda begint al in 1978 wanneer wij met de traditie starten om de kennis van ayurveda (indiaanse genezingstraditie) te vergroten. Met deze kennis kunnen wij dagelijks gasten optimaal verzorgen en dat merk je. Het effect van de behandeling is niet alleen op haar en huid, maar ook op lichaam, geest en stemming.

Behandelingen

iinn between behandelingen zijn intensieve behandelingen die je huid weer in conditie brengen; tijdens de lunch, tijdens het knippen en kleuren, voor die zakelijke afspraak of je avondje uit. Laat bij je reservering weten welke iinn between je wilt boeken.

Informatie

Sustainable Beauty

Iinn
Iinn

Singel 188
1016 AA Amsterdam
020-6276337
iinn@iinn.nl
www.iinn.nl

Openingstijden

Maandag, woensdag en vrijdag: 0 9 . 0 0 – 1 8 . 0 0
Dinsdag en donderdag: 0 9 . 0 0 – 2 1 . 0 0
Zaterdag: 0 9 . 0 0 – 1 7 . 3 0
Zondag: 1 2 . 0 0 – 1 7 . 0 0

 

Voor mooie benen moet je ze door de blikken van mannen laten masseren, aldus Marlene Dietrich. Maar ze zelf wat aandacht geven, werkt ook. Dus als het weer is om te flaneren met je prachtige benen, kijk dan eerst hier even.

Na een lange winter ingepakt te hebben gezeten, gaan we nu onze benen weer laten zien. Zijn ze glad geschoren, goed gescrubd en mooi zongebruind?

Volg deze tips en je zomer begint nu al een beetje(zeker met de temperaturen van dit weekend).

Scrubben

Scrub de benen minstens eenmaal per week van top tot teen. Zo poets je het laagje opgehoopte, dode huidcellen richting doucheput en wordt de celvernieuwing gestimuleerd.

Exfoliëren maakt de huid zachter, gladder en bevordert het effect van bodyproducten. Een mix van geurende oliën en zoutkristallen is The Body Shop Secrets of the World Brazilian Cupuaçu Scrub-in-Oil. 

        Lees ook: Handig: 7 x zo geniet je langer van gladde benen

Ontharen

Hoe je de benen ook onthaart: maak ze gerust van hiel tot heup haarvrij. Het is een fabeltje dat je de haartjes op de dijbenen niet zou mogen verwijderen omdat ze dan sterker terug groeien.

Maak de huid vooraf goed vochtig en gebruik altijd een scheerproduct, zoals een mousse of olie. Het geeft minder kans op irritaties en de huid voelt nog zachter. Als je om de drie dagen scheert, voorkom je stoppels. 

Masseren met bodycrème

Trakteer je benen elke dag van hiel tot heup op een rijke bodycrème of voedende olie. Zo’n massage hoeft maar vijf minuten te duren: strijk met vlakke handen in drukkende, opwaartse bewegingen om meteen de bloedcirculatie te stimuleren. 

Alternatief

Alleen de suggestie geven van blote benen kan ook: Wolford heeft de dunste nude zomerpanty Naked 8 denier (in 6 tinten, ook stay-ups, € 18,- via www.wolfordshop-nl).

Wie slecht geslapen heeft, grijpt de volgende ochtend al snel naar een grote pot koffie. Ok, dat helpt een beetje. Maar wist je dat er ook een ander heerlijk bruin goedje heel goed is tegen slaaptekort?

Tromgeroffel...chocolade. Volgens een nieuwe studie gepubliceerd bij Frontiers in Nutrition zouden de flavanoïden (antioxidanten) in een reep chocola dat vermoeide gevoel als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.

Pure chocola
De cacao zou bovendien een positief effect op de hersen hebben: je geheugen wordt beter en je kunt beter nadenken. Dat bleek bij de proefpersonen die meededen aan het 'choco' onderzoek.

Overigens is een stukje (of meerdere stukjes) van een reep pure chocolade het beste. Die is het meest rijk aan flavanoïden. Meer fan van melk, ook geen probleem.