2018 staat voor de deur en dat bekent ook: goede beauty-voornemens. Of het nu gaat om meer experimenteren met verschillende make-uproutines of het vinden van de perfecte foundation: op het gebied der schoonheid is er altijd wat te leren.

Daarom hebben wij een lijstje gemaakt van zeven gewoontes waar je in 2018 mee kunt beginnen voor een vlekkeloos resultaat.

1 – Begin altijd met een schone basis
Geef je niet zo om een brandschone huid voordat je in de maquillage gaat? Dan is 2018 hét jaar om te beginnen met het altijd reinigen van je gezicht voordat je je opmaakt. Als er steeds een laagje make-up op je gezicht achterblijft, verspreiden bacteriën zich over je producten en over je huid. Bovendien kunnen je poriën verstopt raken.

2 – Let op de vervaldata
Op elk cosmeticaproduct staat een vervaldatum, en met een reden. Op het pictogram staat hoeveel maanden het product houdbaar is nadat het is geopend. Is die datum bereikt? Gooi het dan echt weg - en let daarom ook op dat je ongeopende producten koopt.

3 – Begrijp je ondertonen
Het vinden van de ondertonen zijn essentieel voor het kiezen van de perfecte foundation, concealer en kleurcorrectors. Ondertonen kunnen warm of koel zijn, die je kunt bepalen door te kijken naar de binnenkant van je arm: zie je geel, olijf, roze, etc? Als je hier nog steeds onzeker over bent, kun je een make-up specialist raadplegen.

4 – Creëer een facemap
Deze manier van huidanalyse laat zien welke gebieden van je gezicht je wilt oplichten en welke je het liefst wilt camoufleren. Dit kan het make-upproces gemakkelijker maken en je techniek perfectioneren.

5 – Blend als een pro
De grootste vijand van elke make-upliefhebster: de flitsende camera, die alle gebieden laat zien die je net niet goed hebt opgemaakt. Neem daarom de tijd om je concealer naadloos te mengen met je foundation en test het eindresultaat onder verschillende lichtomstandigheden.

6 – Desinfecteer je kwasten, sponsjes en penselen
Deze stap kan een tijdrovend klusje zijn. Daarentegen, de bacteriën die op de huid komen én de verkorte levensduur van de penselen, zijn het niet waard om deze reiniging tijdens jouw dagelijkse routine over te slaan. Elke dag te veel van het goede? Doe het dan één keer per week.

7 – Stop met make-up dragen in bed
Stap je in bed met je make-up nog op? Hiermee riskeer je verstopte poriën, een grote kans op puistjes en vuile kussenslopen die niet meer te redden zijn. Een kleine stap in de goede richting: leg make-up reinigingsdoekjes naast je bed. Een makkelijker goed voornemen is er niet, toch?

Beeldbron: Getty