Ons beautymotto: de kerst is te kort om onzeker te zijn of je make-up vervaagt of uitloopt. Dit stappenplan kost iets meer tijd in de ochtend, maar  je hoeft de rest van de dag niet meer naar je looks om te kijken.

Ach, wat zie je er toch prachtig uit op die kerstborrel en daarna tijdens dat heerlijke diner. Een topdag, je voelt je zelfverzekerd, tót je ’s avonds laat thuiskomt. Want waar is je foundation gebleven en waarom zit er mascara op je wangen? Met deze tips is dat verleden tijd!

1 - Primer
Gebruik voordat je je make-up aanbrengt een primer. Deze basiscrème zorgt ervoor dat onder andere je foundation niet als een spons door je huid wordt opgenomen. Zo krijgen de producten als het ware meer ‘grip’ op de huid en houden ze langer.

 

2 - Kwasten, geen handen
Hoe goed je je handen ook wast, er blijven bacteriën en vuil aan zitten. Vergeet niet af en toe je kwasten ook schoon te maken met babyshampoo of een speciale reiniger: door vuil wordt je make-up aangetast, waardoor deze minder goed fixeert.

3 - Waterproof
Tranen gelachen, een druilerige regenbui ingestapt of toch de trap genomen: waterproof komt elke dag van pas.

4 - Poeder
Door producten met olieachtige ingrediënten loopt make-up sneller uit. Poeder kan de vettige huid matter maken en zo het probleem voorkomen.

5. Setting spray
Fixeer je look met een zogenaamde ‘setting spray’. Deze finishing touch zorgt voor een egalere uitstraling, waarmee je mooie maquillage nog langer op z’n plek blijft zitten.