Omdat je huid in de herfst wel wat hulp kan gebruiken

De zachte zonnestralen veranderen in een gure wind, wat even schrikken is voor je huid. Voorkomen is beter dan genezen: zeker in het najaar is het dus belangrijk om je huid goed te verzorgen. Volg daarom deze 4 tips om de beste skin-care routine te krijgen.

1 - Cleansen
Jawel: elke avond voor het slapen gaan alle make-up van de huid verwijderen. Om de huid weer een oppepper te geven kun je na het verwijderen van je make-up een vloeibaar reinigingsmiddel op je natte handen doen en je gezicht hiermee te masseren. Na een minuutje kan het gezicht afgespoeld worden met water. Hiervan maakt de temperatuur niet veel uit, maar het is prettiger om dit met lauw water te doen. Dep dan je huid droog met een schone handdoek. Door dit te doen zal je huid minder snel uitdrogen.

2 - Exfoliatie
Iedere seconde maakt de huid nieuwe huidcellen aan, zodat de beschadigde huidcellen vervangen kunnen worden voor nieuwe en gezonde huidcellen. Dit proces wordt trager naarmate je ouder wordt, waardoor je huid hier een beetje hulp bij nodig heeft. Een exfoliatielotion kan een geschikte oplossing zijn. Breng het product aan op een wattenschijfje en wrijf zachtjes over je gezicht. De combinatie van de wrijvende beweging met de werkende ingrediënten helpen je afscheid te nemen van de dode huidcellen.

3 - Moisturizen
Nu je huid schoon en glad is, is het tijd om vocht aan te brengen. Kies een aangepaste dagcrème of moisturizer die dieper doordringt dan een gewone dagcrème. Voor je gezicht kun je het beste kiezen voor een moisturizer zonder olie om te voorkomen dat je poriën verstoppen. Voor de extra verzorging kun je ’s nachts een voedende nachtcrème gebruiken. De huid herstelt ’s nachts het meeste, waardoor je met een nachtcrème veel schade kunt beperken.

4 - Drink water
Hoe verleidelijk het ook is om een warme chocolademelk te drinken, water is essentieel wanneer je huid voortdurend wordt blootgesteld aan koude en wind enerzijds, en een slechte verluchting en verwarming anderzijds. Door veel water te drinken behoudt je huid haar elasticiteit en zal ze minder snel uitdrogen.

Tip: gisteravond een feestje gehad? De Pep-Start Eye Cream verfrist en egaliseert binnen drie seconden de huid rond vermoeide ogen direct en langdurig.

Bron: Clinique, Estée Lauder

Beauty-experts zijn het er unaniem over eens: make-up is de nieuwe huidverzorging. Een typisch gevalletje van twee vliegen in één klap. Deze producten zijn de voorlopers van de trend.

Toen rond 1930 voor het eerst Technicolor-kleurenbeeld voor de filmindustrie werd geïntroduceerd – en de actrices uit het zwart-wit tijdperk ineens geconfronteerd werden met zichtbare poriën en een onregelmatige teint - haakte de Poolse visagist Max Factor daar slim op in door de, later zo befaamde, Color Harmony-poeders en Pancake-foundations te ontwikkelen.

Mobiele tijdperk met filters

Een soortgelijke ontwikkeling, geïnspireerd op nieuwe technologieën, zien we nu ook in het selfietijdperk: het (alles) vervagende filtereffect van onze mobiele telefoon wordt vertaald naar vernuftige finishes in huidmake-up, zoals primers, poeders en foundations.

Ideaal voor veertigers die nu eenmaal niet meer het huidbeeld van een twintiger hebben. Hoewel Nederlandse vrouwen, vergeleken met Franse of Italiaanse vrouwen, nog steeds geen grootverbruikers van huidmake-up blijken, is het echt eens tijd de nieuwe texturen een kans te geven.

Deze merken zijn de voorlopers

‘Make-up is the next skincare,’ aldus de beautyexperts. Zeker de rijkere anti-aging foundations van de luxere merken (Chanel, Sisley, Sensai, Shiseido, Clarins) zijn inmiddels zo compleet, dat je zelfs een dagcrème achterwege zou kunnen laten.

Dun laagje primer met filtereffect eronder – extra verhelderend, matterend, anti-roodheid of stralend makend – en je teint oogt in enkele minuten een stuk frisser en rustiger, zo niet enkele jaren jonger.

Tip: de beste filterprimers om een veertigplus-huid op te frissen, vind je onder andere bij Charlotte Tilbury, Shiseido, YSL Beauté, BECCA, Benefit en Urban Decay.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Cellulite is erg vervelend en het liefst wil je er zo snel mogelijk vanaf. Misschien heb je al cellulite crèmes, lotions, wraps, bindweefselmassages, lasers, coolsculpting, cryolipolyse of zelfs liposuctie geprobeerd. Maar welke cellulite behandeling geeft het gewenste resultaat?

Deze producten en methodes kunnen je helpen tegen huidverslapping of de effecten van gewichtsverandering, maar de cellulite verwijderen lukt hiermee helaas niet.

Oorzaak cellulite

Zolang de onderliggende oorzaak van cellulite niet wordt aangepakt zal de cellulite op billen of (boven)benen niet verminderen. Cellulite is zo’n veelvoorkomend probleem dat je bijna van geluk mag spreken als je er niet te mee te maken hebt.

We weten allemaal wel hoe een sinaasappelhuid eruit ziet maar hoe we ervan afkomen is een ander verhaal. Cellulite zelf is de onregelmatige structuur van het vetweefsel. Als je nog geen putjes hebt kun je door veel bewegen, masseren en smeren de putjes voorkomen.

Maar zodra je onregelmatigheden ziet, kun je boenen en sporten wat je wilt, maar dan lijkt echt niets meer te helpen.

Je moet het je zo voorstellen, door vetophopingen worden de bindweefselstrengen die aan de huid vast zitten naar beneden getrokken, waardoor er een kuiltje ontstaat. Het enige wat dan nog helpt, is die strengetjes doorsnijden waardoor de huid als het ware weer terug ‘plopt’.

Effectieve methode

De Cellfina-behandeling is helemaal op dat idee van het doorsnijden van de bindweefselstrengetjes gebaseerd. Artsen vinden een Cellfina-behandeling dan ook de enige effectieve methode.

Een vacuüm-handstuk trekt de huid strak en vervolgens worden de te strakke bindweefselstrengen, denk aan elastiekjes, met een klein mesje doorgesneden. De huid veert weer netjes terug en voilà: de putjes zijn verdwenen en het resultaat is gladde billen en benen.

Susan Hoffman (49) is nu vier weken geleden behandeld. Het echte resultaat ziet ze ongeveer drie maanden na de behandeling, als de zwelling en de blauwe plekken weg zijn, maar ze vindt het verschil na een maand al opmerkelijk:

"Ik sta er gewoon versteld van, echt waar. Mijn billen en benen zijn nu al heel mooi strak en glad. Ik kan me haast niet voorstellen dat het nog beter wordt. De eerste week was het behandelde gebied flink blauw en kon ik moeilijk zitten, maar daarna voelde ik er niks meer van."

Behandeling

De behandeling neemt ongeveer een uur in beslag afhankelijk van het aantal putjes en vindt plaats onder plaatselijke verdoving door een goed getrainde arts.

Meer informatie over Cellfina® en adressen van klinieken vind je hier: www.cellfina.nl

De prijs van een behandeling is afhankelijk van het aantal putjes en het te behandelen gebied (richtprijs vanaf € 2.500,-).

Facebook: CellfinaNL

Instagram: Cellfina_nl

Beeld: Cellfina en Pinterest