Omdat je huid in de herfst wel wat hulp kan gebruiken

De zachte zonnestralen veranderen in een gure wind, wat even schrikken is voor je huid. Voorkomen is beter dan genezen: zeker in het najaar is het dus belangrijk om je huid goed te verzorgen. Volg daarom deze 4 tips om de beste skin-care routine te krijgen.

1 - Cleansen
Jawel: elke avond voor het slapen gaan alle make-up van de huid verwijderen. Om de huid weer een oppepper te geven kun je na het verwijderen van je make-up een vloeibaar reinigingsmiddel op je natte handen doen en je gezicht hiermee te masseren. Na een minuutje kan het gezicht afgespoeld worden met water. Hiervan maakt de temperatuur niet veel uit, maar het is prettiger om dit met lauw water te doen. Dep dan je huid droog met een schone handdoek. Door dit te doen zal je huid minder snel uitdrogen.

2 - Exfoliatie
Iedere seconde maakt de huid nieuwe huidcellen aan, zodat de beschadigde huidcellen vervangen kunnen worden voor nieuwe en gezonde huidcellen. Dit proces wordt trager naarmate je ouder wordt, waardoor je huid hier een beetje hulp bij nodig heeft. Een exfoliatielotion kan een geschikte oplossing zijn. Breng het product aan op een wattenschijfje en wrijf zachtjes over je gezicht. De combinatie van de wrijvende beweging met de werkende ingrediënten helpen je afscheid te nemen van de dode huidcellen.

3 - Moisturizen
Nu je huid schoon en glad is, is het tijd om vocht aan te brengen. Kies een aangepaste dagcrème of moisturizer die dieper doordringt dan een gewone dagcrème. Voor je gezicht kun je het beste kiezen voor een moisturizer zonder olie om te voorkomen dat je poriën verstoppen. Voor de extra verzorging kun je ’s nachts een voedende nachtcrème gebruiken. De huid herstelt ’s nachts het meeste, waardoor je met een nachtcrème veel schade kunt beperken.

4 - Drink water
Hoe verleidelijk het ook is om een warme chocolademelk te drinken, water is essentieel wanneer je huid voortdurend wordt blootgesteld aan koude en wind enerzijds, en een slechte verluchting en verwarming anderzijds. Door veel water te drinken behoudt je huid haar elasticiteit en zal ze minder snel uitdrogen.

Tip: gisteravond een feestje gehad? De Pep-Start Eye Cream verfrist en egaliseert binnen drie seconden de huid rond vermoeide ogen direct en langdurig.

Bron: Clinique, Estée Lauder

Snotteren en jeukende ogen. Die ellendige hooikoorts speelt weer op. Wat kun je eraan doen? Nou gewoon, simpelweg een gin-tonic drinken. Dat lijkt ons geen straf! Hier lees je waarom juist die G&T je van je hooikoorts af helpt.

Waarom? Omdat dit drankje weinig histamine en sulfiet bevatten. Stoffen die wel flink aanwezig zijn in bijvoorbeeld bier en wijn. Die stoffen kunnen juist een allergische reactie veroorzaken. Een gin-tonic is dus een beter alternatief voor hooikoorts- en astmapatiënten.

Astma en hooikoorts

Deze gin-tonic tip komt overwaaien uit Groot-Brittanië. De Britse Astmastichting voerde een onderzoek uit naar welke drankjes de symptomen van astma versterken, en welke niet.

Want ja, astma en hooikoorts hebben overeenkomsten. Zo komt bij beide condities de stof histamine vrij bij een allergische reactie.

Santé

En wat bleek uit het onderzoek: maar liefst 64 procent gaf aan meer last van klachten te hebben bij bepaalde alcoholhoudende dranken: rode wijn, witte wijn, bier en cider. Niet bij gin-tonic dus. Een goede reden om er eentje te drinken op een mooie warme zomerse dag!

 

Voor mooie benen moet je ze door de blikken van mannen laten masseren, aldus Marlene Dietrich. Maar ze zelf wat aandacht geven, werkt ook. Dus als het weer is om te flaneren met je prachtige benen, kijk dan eerst hier even.

Na een lange winter ingepakt te hebben gezeten, gaan we nu onze benen weer laten zien. Zijn ze glad geschoren, goed gescrubd en mooi zongebruind?

Volg deze tips en je zomer begint nu al een beetje(zeker met de temperaturen van dit weekend).

Scrubben

Scrub de benen minstens eenmaal per week van top tot teen. Zo poets je het laagje opgehoopte, dode huidcellen richting doucheput en wordt de celvernieuwing gestimuleerd.

Exfoliëren maakt de huid zachter, gladder en bevordert het effect van bodyproducten. Een mix van geurende oliën en zoutkristallen is The Body Shop Secrets of the World Brazilian Cupuaçu Scrub-in-Oil. 

        Lees ook: Handig: 7 x zo geniet je langer van gladde benen

Ontharen

Hoe je de benen ook onthaart: maak ze gerust van hiel tot heup haarvrij. Het is een fabeltje dat je de haartjes op de dijbenen niet zou mogen verwijderen omdat ze dan sterker terug groeien.

Maak de huid vooraf goed vochtig en gebruik altijd een scheerproduct, zoals een mousse of olie. Het geeft minder kans op irritaties en de huid voelt nog zachter. Als je om de drie dagen scheert, voorkom je stoppels. 

Masseren met bodycrème

Trakteer je benen elke dag van hiel tot heup op een rijke bodycrème of voedende olie. Zo’n massage hoeft maar vijf minuten te duren: strijk met vlakke handen in drukkende, opwaartse bewegingen om meteen de bloedcirculatie te stimuleren. 

Alternatief

Alleen de suggestie geven van blote benen kan ook: Wolford heeft de dunste nude zomerpanty Naked 8 denier (in 6 tinten, ook stay-ups, € 18,- via www.wolfordshop-nl).