Uit het water, húp, het terras op!

Of je nu een jaarrond zwemmer, zeiler, surfer of supper bent – de keuze in wetsuits in beperkt. Mocht je nu sportief én fashionable willen zijn, dat heeft Wallien als 'water fashion' label wetsuits en andere water- en badkleding voor je waarmee je direct door kunt naar een terras.

Het label – gerund door broer en zus Olivier en zus Madeleine Wallien - werkt met innovatieve en duurzame materialen en processen.

Article continues after the ad

Het neopreen van de wetsuits wordt bijvoorbeeld gemaakt van kalksteen waardoor ze duurzamer zijn dan het traditionele neopreen dat gemaakt wordt van olie.

De swimsuits en rahsguards bestaan voor 75% uit gerecyclede materialen. Ook door de hele supplychain wordt er zo duurzaam mogelijk geproduceerd. Het neopreen wordt bijvoorbeeld gemaakt in een fabriek waar alleen energie wordt gebruikt uit waterkracht.

De vervuiling door transport proberen ze te beperken door alleen met Europese fabrikanten te werken waarvan ze weten dat de werkomstandigheden goed zijn. Sympathiek is verder dat de ontwerpen voor verschillende lichamen zijn gemaakt.

Ben je een waterenthousiast, dan is het de moeite waard om even de nieuwe collectie te checken.

Foto's (c) Wallien 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in