Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó mooi heb je India nog nooit gedragen

Shoeby en Lonneke Nooteboom leveren een heerlijke zomercollectie af. India is hot. De kleuren en motieven zijn trending, sieraden in Indiase stijl worden het deze zomer helemaal en voor wie een sari te ver gaat, heeft Shoeby is samenwerking met stylist Lonneke Nooteboom een collectie gemaakt die ...

Zó mooi heb je India nog nooit gedragen

Shoeby en Lonneke Nooteboom leveren een heerlijke zomercollectie af.

India is hot. De kleuren en motieven zijn trending, sieraden in Indiase stijl worden het deze zomer helemaal en voor wie een sari te ver gaat, heeft Shoeby is samenwerking met stylist Lonneke Nooteboom een collectie gemaakt die er mag zijn. Denk aan Hippie Chic die je zowel naar je werk als naar een feest kunt dragen, afhankelijk van je styling.

Afgelopen jaar is Lonneke, die grote belangstelling heeft voor India, samen met Shoeby-oprichter Mieke van Deursen en de Shoeby stylisten afgereisd naar het land waar Lonneke persoonlijk alle stoffen en fournituren heeft uitgekozen en de modellen zelf heeft ontworpen. De collectie kenmerkt zich door de beste kwaliteit in materialen, de prachtige afwerking en bijzondere details...

...en buitengewoon leuke tassen...

...die je meteen wilt hebben. 

"Ik ben heel trots op de collectie want het heeft écht een Lonneke-signatuur gekregen," zegt Nooteboom. "Ik haal mijn inspiratie uit de mensen die ik ontmoet, de plekken waar ik kom en soms komt het ook heel onbewust binnen. Al deze inspiratie en mijn passie voor styling heb ik in mijn ontwerpen verwerkt. Daarom is de collectie echt 'mij' geworden. Ik zal alles stuk voor stuk met gepaste trots dragen!"

De collectie zit boordevol key pieces. Dat ene item wat je draagt wanneer je je mooi en sterk wilt voelen, of juist stoer en casual. "Ga voor één ultieme eyecatcher in je outfit, investeer in tijdloze basics en style daar je outfit mee af, dat is mijn manier van stylen," aldus Lonneke.  

In de collectie vind je onder andere zeven flowy maxi jurken met verrassende prints en opvallende snits. Veelal in natuurlijke tinten en door de lange fit en enorme mouwen helemaal passend in het modebeeld van 2020. De jurken zijn stuk voor stuk uniek en mooi te combineren met een tailleriem en een pittige sandaal of juist wat vrouwelijker met een hakje.

De jurken in de Shoeby x Lonneke Nooteboom collectie zijn gemaakt van mooie kwaliteit en zitten heerlijk door de oversized fit: perfect voor de eerstvolgende hittegolf. De beaded tassels (kwastjes met kraaltjes) zijn verfijnd en handgemaakt waardoor de jurken een luxe uitstraling krijgen. De kraaltjes heeft Lonneke zelf uitgezocht op een drukke markt in India.

De collectie is perfect voor een avond uit, op het strand of een dagje rondslenteren in de stad. Elk item uit de collectie heeft, ter ere van de inspiratiebron, een naam uit India gekregen. Zo is de Nehru jurk vernoemd naar de plek waar de prints zijn uitgezocht. De Goa jurk is weer vernoemd naar de kuststreek waar je je even kunt onttrekken aan de Indiase hectiek.

De Jaipur dress is absoluut één van de favoriete items van Lonneke. De lange zwarte maxi jurk met grote pofmouwen en gouden details is perfect voor een chique tuinfeest of ’s avonds op het strand bij een romantisch diner. Style deze jurk met subtiele accessoires zoals een mooie tailleriem, een eenvoudige clutch en slippers of een hakje, waar je maar zin in hebt.

"Naast de Jaipur jurk zijn ook de twee maxi rokken favoriet," zegt Lonneke. "Want met een maxi rok kun je heel veel kanten uit. Combineer hem bijvoorbeeld met een slipper en de witte oversized blouse uit dezelfde collectie voor een ultra vrouwelijke look.

Of draag hem met het perfecte basic T-shirt uit de Shoeby x Lonneke Nooteboom collectie, een paar stijlvolle witte sneakers en een leren jack of lange oversized blazer. Heel andere uitstraling, toch elegant en helemaal van nu."

Lonneke, moeder van drie zonen, is al 21 jaar stylist en founder van online mode en lifestyle platform Style My Day. Daarnaast kleedt ze een groot aantal bekende Nederlanders en presenteert ze het hele jaar door modeshows en fashion-events. Ook geeft ze regelmatig styling workshops, masterclasses en lezingen. Styliste zijn is haar absolute droomjob. "Blijf dicht bij jezelf maar stap soms eens uit je comfortzone", is haar motto én het thema van haar eerste boek dat dit voorjaar uitkomt.

Online is Shoeby x Lonneke Nooteboom al zo goed als uitverkocht (Nouveau's hoofdredacteur Claudia is fan!), dus als je zin hebt in een van de stukken, kun je het beste terecht in een Shoeby winkel.