Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zo maak je de collegelook helemaal van nu

Prinses Elisabeth geeft even een voorzet. Ook al zit je niet op de universiteit, de preppy college-look is een klassieker die in het najaar altijd weer even helemaal meedoet. De stijl komt voort uit de tijd dat er op universiteiten nog uniforms werden gedragen. Preppy beleefde hoogtijdagen in de ...

Zo maak je de collegelook helemaal van nu

Prinses Elisabeth geeft even een voorzet.

Ook al zit je niet op de universiteit, de preppy college-look is een klassieker die in het najaar altijd weer even helemaal meedoet.

De stijl komt voort uit de tijd dat er op universiteiten nog uniforms werden gedragen.

Preppy beleefde hoogtijdagen in de jaren tachtig, toen elke zichzelf respecterende 'kakker' zich in blauwe plooirok dan wel broek met een lichtgele trui (om de hals geknoopt!) en een gestreepte sjaal het pand verliet.

Zo van-top-tot-teen wordt de look niet meer gedragen. Wie er wat mee wil, kan met een of twee stukken een heel eind komen om de stijl neer te zetten, zonder dat het een kostuum gaat lijken.

1 Neutrale tussenjas

Liefst van camel, omdat die kleur zo makkelijk kan worden gecombineerd. Niet te warm, niet te dik, veel flatterender dan een jack of een puffer.

Draag 'm niet met een donkerblauwe broek, maar op een jeans, voor effortless chic à la prinses Elisabeth van België in Oxford.