Veel details rond de hals, perfect voor de Zoom.

In april, toen de modewereld nog maar net begon te beseffen hoe groot de impact van de pandemie zou worden, verklaarde Anthony Vaccarello, creative director van Saint Laurent, dat het label niet meer zou meedoen met de traditionele modekalender.

Article continues after the ad

"We zijn bewust van de huidige omstandigheden en de golven van radicale verandering die deze teweegbrengen," zei Vaccarello. "We kiezen er voortaan voor ons eigen tempo te bepalen en zo tijd te herwaarderen."

Vandaag dus dat hij de voorjaarscollectie van 2021 meteen Summer 2021 doopte en presenteerde in een film van Nathalie Canguilhem, geschoten in de woestijn waar arme modellen op hoge hakken door het mulle zand moesten ploegen. De ploeg was gespeend van enige diversiteit in bodytypes, iedereen was zeer jong en buitengewoon skinny. Memo aan Anthony: Must do better.

Zelfs Vaccarello blijkt niet immuun te zijn voor de groeiende behoefte aan loungewear en enig comfort tijdens het videovergaderen; er was geen ultrasexy outfit in leer en kant te bekennen.

Wel korte broeken met een jasje en vestjes met glitters. Was er dan helemaal niets pikants te bekennen?

Nou, de satijnen hotpants met kant en een truitje erop laten weinig te raden over, maar laten we eerlijk zijn: niemand ziet je onderkant tijdens het Zoomen. Hieronder een impressie van de collectie.

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in