Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Yay! Ontwerper Phoebe Philo lanceert eigen label

De oud-creative director van Céline is back in fashion! Ingetogen gejubel onder fashionista's vandaag, want Phoebe Philo (48) keert terug in de modewereld, ditmaal met een eigen label. Publiciteitsschuwe Phoebe stofte in 1997 als design assistent van de toen ook nog piepjonge Stella MacCartney Ch...

Yay! Ontwerper Phoebe Philo lanceert eigen label

De oud-creative director van Céline is back in fashion!

Ingetogen gejubel onder fashionista's vandaag, want Phoebe Philo (48) keert terug in de modewereld, ditmaal met een eigen label.

Publiciteitsschuwe Phoebe stofte in 1997 als design assistent van de toen ook nog piepjonge Stella MacCartney Chloé succesvol af en volgde in 2001 Stella op als creative director.

Tussen 2006 en 2008 nam ze even een break van alles om er voor haar gezin te kunnen zijn. Daarna wist luxeconglomeraat LVMH haar over te halen het Franse Maison Céline over te nemen.

Phoebe's collecties voor Céline (hier een look uit 2016) kregen al snel cultstatus onder (werkende) vrouwen: minimalistische chic in fraaie kleuren die flatteerden en empowerden. Geen trends, wel pure kwaliteit. Het maakte haar de beschermheilige van 'dressing for the female gaze'. "Het zijn kleren die je wilt hebben om eindeloos te blijven dragen," verzuchtte liefhebber Kylie Minogue ooit.