En die was blush en beeldig!

Het huwelijk van filmster Grace Kelly en prins Rainier van Monaco was het grote glamourmoment van 1956. De trouwjurk die ze droeg is iconisch en vele malen gekopieerd, zelfs Kate Middleton werd in 2011 hertogin van Cambridge in een vergelijkbaar model.

De jurk van Grace had een hoge hals, een nauwsluitend lijfje met kant en een tafzijden rok waar duizenden pareltjes op geborduurd waren. De bruidsjapon was gemaakt door Helen Rose, kostuumontwerper van MGM Studios, waar Grace jaren voor werkte.

Article continues after the ad

Grace had echter nóg een trouwlook, waar bijna geen foto's van zijn. Voor het burgerlijk huwelijk, een dag voor de kerkelijke ceremonie...

... droeg ze een blush deux-pièces van tafzijde met Frans Alençon-kant.

Het was ook een ontwerp van Helen Rose en dat de outfit zo onbekend is, komt omdat Grace het pakje alleen droeg voor de ceremonie. Voor de festiviteiten daarna kleedde ze zich om in een eenvoudige zomerjurk. Het zou haar manier zijn geweest om alle aandacht naar haar échte bruidsjapon te laten gaan.

Foto's (c) Palais Princier, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in