Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wie is toch die Simone Rocha waar iedereen het over heeft?

Grote buzz rondom deze vrij onbekende modenaam. Als meerdere moderedacteuren én trendwatcher Lidewij Edelkoort steeds maar een label noemen dat de tijdgeest helemaal weet te vangen, dan is er iets aan de hand. Nouveau stelt aan je voor: Simone Rocha. Simone Rocha (Dublin, 1986) is de dochter van ...

Wie is toch die Simone Rocha waar iedereen het over heeft?

Grote buzz rondom deze vrij onbekende modenaam.

Als meerdere moderedacteuren én trendwatcher Lidewij Edelkoort steeds maar een label noemen dat de tijdgeest helemaal weet te vangen, dan is er iets aan de hand. Nouveau stelt aan je voor: Simone Rocha.

Simone Rocha (Dublin, 1986) is de dochter van designer John Rocha, ze staat hier naast hem. "Het was onvermijdelijk dat ik hem zou volgen, omdat fashion voor 100% deel uitmaakte van mijn leven," zegt ze.

Tussen haar 13de en 18de werkte ze in zijn atelier, daarna studeerde Simone aan het National College of Arts en Design in Dublin en de prestigieuze modeacademie Central Saint Martins om Londen.

In 2010 kwam haar eerste collectie uit, in 2014 riep Harper's Bazaar haar uit tot Young Designer of the Year, in 2016 won ze Womenswear Designer of the Year bij de British Fashion Awards. Zowel de hertogin van Cambridge als Michelle Obama hebben ontwerpen van haar (Kate draagt hier oorbellen van Simone), maar het zijn vooral haar recente collecties die de aandacht trekken.