Solidariteit en sisterhood gaat beeldig samen.

Soms is een jasje niet zomaar een jasje, soms is het een stilzwijgend statement. Zoals het Carolina Herrera-pak waarin Kamala Harris haar vice-president elect moment vierde. Normaal gesproken draagt Harris veelal donkere kleuren, nu was ze opeens zeer zichtbaar, in witte kleding.

Article continues after the ad

Wit was de kleur van de suffragettes die zich sterk maakten voor rechten van vrouwen, zoals stemrecht. Kamala verwees ernaar in haar speech: "Ik sta op hun schouders. En terwijl ik misschien de eerste vrouw zal zijn in dit ambt, zal ik zeker niet de laatste zijn. Want vanavond ziet elk meisje in dit land, dat dit een land van mogelijkheden is."

In het kader van "We wear white today, in honour of the women who came before us and the women yet to come" een shopping voor modern suffragettes, want we zijn er nog lang niet. Dit jasje is van La Dress (€ 259) en de broek kost € 169.  

Zara heeft ook een goed wit pak: de blazer is € 70, de broek € 50... 

…en je kunt eveneens bij H&M terecht: blazer € 40, broek € 30.

Blouse met pussy-bow van Joseph € 475...

...ook verkrijgbaar in satijn van Zanini (€ 1576)...

...of deze van Scotch & Soda € 90.

Witte schoenen gingen Harris te ver, ze droeg er een paar zwarte BB pumps van Manolo Blahnik onder.

Wat betreft sieraden is Kamala een fan van de empowerende medaillons van FoundRae, zoals deze. Er hangen er een paar aan armbanden en ze heeft er een ketting van. 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

The Power Issue van Nouveau ligt NU in de winkel, maar je kunt het ook online bestellen, zonder verzendkosten, op Magazine.nl!