Nouveau zet de 5 grote fashiontrends op een rij!

Dat het leven zich lang vooral binnenshuis afspeelde, was niet gemakkelijk voor de modeontwerpers, maar nu gaan alle remmen los. De grote trends variëren van mantelpak tot patchworklaarzen.

1. BACK TO THE FUTURE

In de jaren ’60 was de maanlanding een geliefd modethema. De sciencefiction-achtige elementen uit die tijd zijn weer terug. Veel zilver en goud dus, en grote opvallende vormen, zoals oversized jassen. Van links naar rechts Chanel, Courrèges en Natan.

Article continues after the ad


Zo draag je het ageless

Metallics kunnen op elke leeftijd. Combineer met zwart of wit om de trend wat draagbaarder te maken. Jurk van BA&SH, jas van The Outnet. 


Beste item voor 45+

Zilverkleurige broek (deze is van NA-KD). Combineer deze eyecatcher met iets klassieks, zoals een coltrui of een twinset en een paar sneakers.
 

2. PATCHWORK

De patchworktrend komt voort uit de hang naar duurzaamheid. Maar is natuurlijk ook een dikke knipoog naar de seventies.

Probeer deze hyperactuele trend ook eens te doe-het-zelven met stukken kleding die je niet meer draagt. Zo maak je ’m persoonlijk én duurzaam. Links een look van Loewe, rechts van Gabriela Hearst.


Zo draag je het ageless

Combineer patchwork met jeans en sieraden om het effect van de seventies wat te versterken. Of houd het rustig met neutrale kleding, zodat één enkel patchwork item alle aandacht krijgt. .


Beste item voor 45+

Patchworkblazer (deze is van Madeleine) van lapjes stof in ongeveer dezelfde kleur, waardoor de structuur extra opvalt. Kies ook voor een broek en top in die kleur voor een ton-sur-ton-effect.
 

3. LIFE IS A CABARET


Veren, pailletten en glansstoffen zie je overal in terugkomen. Zowel in kleding als in accessoires. Het leven mag weer gevierd worden en het liefst elke dag. Dus ga gerust winkelen of naar kantoor in een paillettenjurk. Links Giambattista Valli, rechts Moschino. 

Zo draag je het ageless

Combineer de veren en pailletten met een zwart jasje of vest. Zo leg je het accent op de veren en pailletten en houd je de rest van de look rustig. Kies ook accessoires, zoals schoenen en tassen, in neutrale kleuren. Links een rok van D&G, de jurk rechts is van Shula. 

Beste item voor 45+

Zwarte jurk met veren (deze is van Michael lo Sordo). De veren geven de jurk een rijke uitstraling. Eventueel te combineren met een oversized zwart colbert en een zwarte pump

4. NINE TO FIVE

Ken je ze nog, de hardwerkende dames uit de film 9 to 5, Dolly Parton en Jane Fonda? Hun looks met een koker- of plissérok zijn opnieuw een hit dit jaar. Compleet met schoudervullingen en lange, oversized colberts.

Zo draag je het ageless

Combineer het mantelpak of de plissérok dit seizoen met iets ongewoons, zoals stevige laarzen, harige moonboots of fluorescerende details. Een opvallende tas of hoed van nepbont past er ook goed bij. Deze rok is van Boss. 
 

Beste item voor 45+

De nieuwe plissérok (deze is van Luisa Cerano) heeft een bijzondere kreukel of print. Combineer met een klassieke witte blouse of sweater, zodat alle aandacht naar de plissérok gaat.

5. COMFORTABEL EN SEXY

Overgehouden aan de coronacrisis: lekker comfortabele kleding, zoals breisels. Zit prettig als je thuis bent en krijgt een sexy accent als je naar buiten gaat, doordat de breisels soepel om je lichaam vallen en je rondingen accentueren. Links JW Anderson, rechts The Row.

Zo draag je het ageless

Het mooiste is om de breisels zonder iets erbij te dragen. Voelt dat niet prettig, draag er dan een oversized colbert over. Qua accessoires zijn platte schoenen of laarzen het mooist. Links American Vintage, rechts jurk van Phase 8.

Beste item voor 45+


Een gebreide jurk (deze is van Elisabetta Franchi). Draag goed ondergoed, want gebreide jurken verhullen niets. Een oversized colbert kan ook. Combineer met hoge suède laarzen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in