Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat een mooie faux fur primeur!

Stella McCartney introduceert duurzaam kunstbont. Geen mens met zelfrespect draagt nog bont, want er zijn tegenwoordig prima alternatieven. Nadeel van kunstbont is dat het vaak wordt geproduceerd door mensen die in erbarmelijke omstandigheden werken. Bovendien wordt het ook nog eens gemaakt van a...

Wat een mooie faux fur primeur!

Stella McCartney introduceert duurzaam kunstbont.

Geen mens met zelfrespect draagt nog bont, want er zijn tegenwoordig prima alternatieven. Nadeel van kunstbont is dat het vaak wordt geproduceerd door mensen die in erbarmelijke omstandigheden werken. Bovendien wordt het ook nog eens gemaakt van aardolie en polyester: komt het nu op een vuilnisbelt terecht, dan is het pas over duizend jaar afbreekbaar.

Stella McCartney, al vanaf het begin de grote gangmaker van duurzame en diervriendelijke fashion, werkt nu samen met KOBA aan duurzaam bont.  Anna Wintour is al fan, deze jas is ervan gemaakt.

De nieuwe stof, die voor 37% uit planten bestaat, verbruikt tot 30% minder energie en produceert tot 63% minder broeikasgassen dan conventionele kunststoffen.

KOBA Fur Free Fur bevat gerecycleerd polyester dat vermengd wordt met maïs. Dit is een van de nieuwe Stella-jassen, uit haar AW 20/21 collectie. 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in