ST.APE biedt ready-to-wear én couture-à-porter.

Leuk nieuw modelabel om in de gaten te houden: ST.APE (spreek uit als Saint Ape) levert kleding wanneer je er behoefte aan hebt. Simpel gezegd: de traditionele modekalender is uit, on demand is in.

Article continues after the ad

Men houdt ontwerp en distributie grotendeels in eigen beheer. Produceert zoveel mogelijk in het eigen atelier met high-end deadstock stoffen van de meest exclusieve merken uit de internationale modewereld, wat verspilling tegengaat. En heeft een 'liberale visie op gender, seizoenen en maatvoering'.

Met name dat laatste is een sympathieke stap richting diversiteit: bij ST.APE kun je ook iets moois laten maken als je een grote maat hebt of bijvoorbeeld langer bent dan waar een standaard maat voor wordt gemaakt.

'Draagbare statement items die je normaliter alleen op de catwalk zou vinden'

Chef d'atelier Jonathan Christopher (Woolmark Prize winnaar, werkte eerder bij onder andere Karl Lagerfeld): “Wij introduceren het begrip couture-à-porter: draagbare statement items die je normaliter alleen op de catwalk zou vinden."

ST.APE opereert momenteel vanuit de Cornelis Schuytstraat 16 in Amsterdam(vrijdag 16 juli 2021 open voor publiek) met aanvullend ook hun e-commerce op ST.APE. www.saint-ape.com. De prijzen variëren tussen de 90 euro voor T-shirts en 1200 euro voor jassen. Voor couture-à-porter geldt: prijs op aanvraag

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in