Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vintage fashion verzamelaars, er worden items van Nederlandse iconen geveild!

Ontwerpen van Hester van Eeghen en Max Heymans gaan onder de hamer. Bij Veilinggebouw de Zwaan komen dit najaar bijzondere modecollecties onder de hamer. Van ontwerpster Hester van Eeghen (11 November 1958 - 8 April 2021) wordt haar complete persoonlijke inspiratiecollectie geveild. Het is een un...

Vintage fashion verzamelaars, er worden items van Nederlandse iconen geveild!

Ontwerpen van Hester van Eeghen en Max Heymans gaan onder de hamer.

Bij Veilinggebouw de Zwaan komen dit najaar bijzondere modecollecties onder de hamer. Van ontwerpster Hester van Eeghen (11 November 1958 - 8 April 2021) wordt haar complete persoonlijke inspiratiecollectie geveild.

Het is een unieke verzameling, van historische tassen en allerhande curiosa. Van 18e-eeuws tot modern, van klein tot groot, en van onbekende makers tot bekende designers.

Daarnaast komen er door Van Eeghen handgemaakte unica's aan bod. Ze wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke Nederlandse ontwerpers van de 20e eeuw.  De gehele collectie beslaat bijna 1.000 items. De collectie toont de grote liefde voor het ontwerpvak en vormt een onuitputtelijke inspiratiebron.

De collectie van Geesje

Van één van zijn goede vriendinnen Geesje Jongsma veilt het veilinghuis eveneens in november een omvangrijke collectie kleding, ontworpen door de Nederlandse couturier Max Heymans. Heymans maakte in de jaren '60 en '70 furore in de wereld van de Haute Couture.

Zijn ontwerpen, vaak geïnspireerd op Chanel, waren geliefd. Zijn extravagante leefstijl, opvallende verschijning en tijdloze ontwerpen maakten hem misschien wel tot de grootste couturier die Nederland heeft gekend.

Tijdens dezelfde veiling komt een collectie Costume Jewellery uit de jaren '50 - '80 aan bod, afkomstig van een particuliere verzamelaarster. De collectie bestaat voornamelijk uit broches in uiteenlopende designs, en van bekende huizen zoals Balenciaga, Dior en Yves Saint Laurent.

Kortom, het walhalla voor fashion verzamelaars en vintage liefhebbers. Voor de kijkdagen, zie Veiling De Zwaan. De daadwerkelijke veiling is op woensdag 16 november 2022 vanaf 19:00

Foto's (c) Brunopress, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in