Brede schoudervullingen zijn zó vorig jaar.

Waar menig designer kiest voor schoudervullingen die zich kunnen meten aan die van Krystle en Alexis in Dynasty sloegen Viktor & Rolf, zoals altijd, een verrassende nieuwe weg in.

Heerlijk om altijd op hen te kunnen rekenen voor een knipoog en wat fashionable vrolijkheid.  

Article continues after the ad

Voor hun haute couture-collectie S/S 2022 maakte ze op korsetten die onder de kleding worden gedragen een constructie die de schouderlijn behoorlijk verhoogde.

Het ziet eruit alsof je extreem je schouders ophaalt, weg wilt kruipen of een enorme fan bent van Draculafilms uit de vorige eeuw.

"Dracula is een machtig symbool voor de angst van verandering in de samenleving," zegt Rolf. "In oude Hollywoodfilms heb je het archetype van de griezelige figuur die in de deuropening verschijnt. Dat deed ons denken aan een schouderlijn die we bijna dertig jaar geleden ontwikkelden voor onze allereerste collectie voor de wedstrijd in Hyères, in 1993."

Ze wonnen die wedstrijd met hun fashionable idee van je verbergen. Deze nieuwe collectie is volgens Rolf het tegenovergestelde: "We gaan de wereld weer in, maar heel voorzichtig."

Voor wie het wil weten: de ontwerpen zijn ook zonder het steigerwerk te dragen, zonder vorm te verliezen. Al kunnen we ons voorstellen dat er dan hier en daar een zoompje in moet. 

Om het helemaal af te maken: onpraktische vampiernagels…

… waar ze ook zichzelf mee hadden getooid voor de finale.

En uiteraard ontbraken de vertrouwde V&R strikken niet.  

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in