Een vrouw en haar tas zijn onafscheidelijk. Daarom een tip (en een excuus om een tripje naar Londen te boeken) waar je blij van wordt: in het Victoria & Albert Museum worden beroemde tassen tentoongesteld.

We noemen de Baguette van Fendi (bekend door Carrie uit Sex & The City), Louis Vuittons Monogram Miroir Speedy of  'de Kelly' van Hermès. 

Article continues after the ad

Beroemde tassen

Iconische exemplaren om de vingers bij af te likken dus. De tentoonstelling, Bags: Inside Out genaamd, moet de grootste in de geschiedenis van Groot-Brittannië worden op het gebied van tassen.

“Deze draagbare, maar toch functionele accessoire hebben mannen en vrouwen altijd gefascineerd vanwege de duale natuur van het product die privé en openbaar met elkaar combineert,” aldus Lucia Savi, curator van Bags: Inside Out.

 

Er zullen maar liefst 300 tassen tentoongesteld worden. Zo kun je bijvoorbeeld de tas bewonderen die Margaret Thatcher (Iron Lady) droeg, het koffertje van Winston Churchill of een exemplaar die prinses Diana aan de arm had bungelen.

Bags: Inside Out is van 25 april 2020 tot en met 31 januari 2021 te zien in het Victoria & Albert Museum in Londen.

Bron: The Independent Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in