Mooi: vloeiende bewegingen en eenvoudige lijnen.

De bladeren verkleuren al een beetje en dagen gaan zoetjes aan richting nazomer. Dat betekent nieuwe collecties en die van Hana Tajima x Uniqlo mag er zijn.

De kleren zijn comfortabel en elegant, in kleuren waarvan je zin krijgt in september en verder. Het is voor het eerst dat de collectie tevens online in Nederland verkrijgbaar is.

Article continues after the ad

De collectie van de in New York gevestigde modeontwerper Hana Tajima weerspiegelt culturele diversiteit vanuit een mondiaal perspectief...

...met ontwerpen 'die zich flexibel aanpassen aan de subtiele manieren waarop lichamen veranderen met elke levensfase'. Met andere woorden: een vergevingsgezinde snit, voor de menopauzale taille.

Het thema voor dit seizoen is 'An Environment for the Body', een reeks vloeiende, comfortabele silhouetten en zacht textiel die een elegante vorm creëren.

"Ik was erg geïnteresseerd in het idee van kleding als een soort omgeving voor ons lichaam en dacht na over hoe dingen aanvoelen als ze worden gedragen," zegt Tajima.

"Ik heb me vooral gericht op stoffen die vloeiend met het lichaam meebewegen. Dit is een collectie om in het dagelijks leven te dragen, en dat is waar het kruist met Uniqlo's LifeWear-filosofie."

"Ik wil dat de collectie een positieve omgeving biedt voor zowel het lichaam als de geest van de drager."

De collectie is erg mooi gemaakt en verkrijgbaar bij Uniqlo 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in