(c) Copyright Collection Schall
(c) Copyright Collection Schall

Er komt een schitterende overzichtstentoonstelling rond Chanel aan!

Het V&A Museum in Londen opent op 16 september 2023 (nog even geduld, dus) een bijzondere expositie over Franse ontwerpster Coco Chanel.

George Hoyningen-Huene / copyright RjHorst

Article continues after the ad

'Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto' zal er te zien zijn tot en met 25 februari 2024. De tentoonstelling omvat Coco's hele traject, van haar start als hoedenmaker tot haar laatste collectie in 1971. Er zullen meer dan 180 looks te zien zijn (meer dan ooit samen te bewonderen waren), maar ook juwelen, accessoires, cosmetica en parfums.

Mike de Dulmen (c) DR 

Fashion Manifesto wordt vooral een eerbetoon aan Chanels wijdere invloed op vrouwen: de jurken waar je geen korset onder aan hoeft, de flatjes waarop je lekker lang kunt lopen. Ze stond voor zoveel meer dan couture, ze stond ook voor levensruimte en comfort, zaken die in haar tijd niet vanzelfsprekend waren voor vrouwen. De expositie is de moeite waard om volgend jaar een tripje naar Londen omheen te plannen.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in