Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Trend! Er zijn steeds meer Silverati in Hollywood

Niet meer verven, maar beeldschoon grijs, wie durft? De een blijft haar haar vol genoegen levenslang verven, de ander kiest ervoor om uiteindelijk gewoon grijs haar te hebben. Maar dan wel het mooiste grijze haar dat haalbaar is, zoals bij deze celebs. Het is even doorbijten (reken op vier tot ac...

Trend! Er zijn steeds meer Silverati in Hollywood

Niet meer verven, maar beeldschoon grijs, wie durft?

De een blijft haar haar vol genoegen levenslang verven, de ander kiest ervoor om uiteindelijk gewoon grijs haar te hebben. Maar dan wel het mooiste grijze haar dat haalbaar is, zoals bij deze celebs.

Het is even doorbijten (reken op vier tot acht maanden), zeker voor vrouwen met donker haar die steeds grijzer worden. Al lijkt Lauren Hutton er niet erg onder te lijden, die omarmt haar peper-en-zout-fase vol zelfvertrouwen.

Om niet maanden met een horizontale streep rond te hoeven lopen, kun je de uitgroei steeds wat lichter laten kleuren, zoals Diane Keaton deed. In combinatie met highlights en/of lowlights (zie ook Twilighting) is dan minder zichtbaar dat je de verf eruit laat groeien. In het begin moet dat om de zes weken wordt bijgewerkt, maar naarmate de uitgroei van je grijze haar vordert, hoeft het steeds minder.

Een stukje eraf kan ook al helpen de uitgroeiperiode te verkorten: model Maye Musk pakte het heel radicaal aan, maar was wel snel van die uitgroeiperiode af (en wauw - wat een uitstraling!)

Alleen genetische geluksvogels als Emmylou Harris houden tot op hoge leeftijd veel dik haar, bij de meeste vrouwen wordt het uiteindelijk wat minder en dunner.

Een korte coupe (bijvoorbeeld een lange bob, zoals hier bij Cicely Tyson) flatteert dan meer dan het lang dragen.

Soms kan grijs haar een beetje gelig lijken. Dat ga je tegen met producten die grijs haar verhelderen, zodat het haar licht en helder oplicht als zilver, zoals hier bij Glenn Close. Het gevreesde 'blauwe haar' van vroeger zie je vrijwel nooit meer, nieuwe formules hebben de verzorgingsproducten verfijnd. Oribe (Silverati), Keune Silver Reflex, L'Oréal Silver Expert en Fudge Clean Blonde zijn uitstekende zilvershampoo's, maar ook Schwarzkopf Reflex Silver, Andrélon Special Zilver Care en L'Oréal Color-Vive Purple doen wat ze moeten doen.

Gebruik altijd rijke verzorging: niet alleen de melanineproductie is gestagneerd, waardoor er geen kleurpigmenten meer worden aangemaakt, ook de talgproductie staat op een laag pitje. Vandaar dat grijze haren vaak droger en minder elastisch zijn en wel een goede conditioner en af en toe een masker kunnen gebruiken. Dit is Christine Pickles, ook al zo'n mooi voorbeeld van belle et naturelle.

Jamie Lee Curtis was een van de eerste Silverati in Hollywood en zette de trend.

En niets weerhoudt je ervan om het te dragen zoals je wilt: dit is actrice Blythe Danner, de moeder van Gwyneth Paltrow. 

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in