Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Tartan Day: fashionable ruitjes voor de lente

Dit voorjaar doen wel allemaal aan blokjesgeest. Het is vandaag Tartan Day, een ode aan de Schotse ruit die vooral met herfst- en najaarscollecties wordt geassocieerd. Maar zoals tegenwoordig wel meer looks, seizoenen en ander zaken fluïde zijn geworden, worden ruiten nu jaarrond gedragen. Een kl...

Tartan Day: fashionable ruitjes voor de lente

Dit voorjaar doen wel allemaal aan blokjesgeest.

Het is vandaag Tartan Day, een ode aan de Schotse ruit die vooral met herfst- en najaarscollecties wordt geassocieerd. Maar zoals tegenwoordig wel meer looks, seizoenen en ander zaken fluïde zijn geworden, worden ruiten nu jaarrond gedragen.

Een klassieke ‘tartan’ is een geruite wollen stof Het patroon van een tartan wordt gemaakt door met afwisselende stroken gekleurde draden te weven, zowel in de schering als de inslag, met rechte hoeken ten opzichte van elkaar. Oorspronkelijk had elke streek of clan zijn eigen ruit, tegenwoordig luistert dat niet meer zo nauw. Zit er iets bij voor jou?

Katoenen rok met diverse tartans van A.W.A.K.E. (MatchesFashion € 483)

Tricot jurk met ruiten (Zara € 40)

Calista getailleerde blazer met klepzakken van Expresso (Bijenkorf € 119), de bijbehorende broek kost € 85)  

Asymmetrische midi-jurk van Charles Jeffrey Loverboy in heel luchtige seersucker (MatchesFashion € 785)

Tyla double breasted trenchcoat van All Saints met ruitprint (Bijenkorf € 280)

Jasje met franjes en Chanel-vibes in rode ruit (Bonprix € 12)

Voor wie een andere ruit zoekt: de Vichyruit in deze wijde jurk met reverskraag en lange mouwen en strook is ook reuze trendy (Zara € 40)

Shrimps Robert jumpsuit met culotte (Farfetch € 475)  

Giovanna overhemdjurk met Burberry dessin (Bijenkorf € 520)

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in