JW Anderson X Uniqlo = zomerse positiviteit!

Waar hoop jij op, voor de zomer die voor ons ligt? Vermoedelijk op wat meer versoepelingen en vrijheden. En afgaand op wat we in onze omgeving horen niet per se op hoge hakken en verplichtingen.  

De S/S 2021 samenwerking van Brits label JW Anderson en Uniqlo voelt de stemming prima aan: relaxte looks, vakmanschap én de onmiskenbare charme van erfstukken uit de Britse cultuur. 

Article continues after the ad

"Tijdens het ontwerpproces dacht ik echt aan de lente," zegt Ierse Jonathan Anderson. "Iedereen zat binnen en ik keek er naar uit om weer naar buiten te kunnen. Voor de collectie wilde ik ook echt het gevoel van handwerk integreren, aangezien dit ontzettend belangrijk is voor mij."

Het heeft een soort Enid Blyton voor volwassenen-look opgeleverd. T-shirts, blouses, hoeden, tote bags en andere items zijn voorzien van borduursels met wilde bloemen, passend bij de verschillende materialen in de collectie.

Andere opmerkelijke details zijn de stiksels die in de collectie terug te zien zijn bij T-shirts en werkoverhemden voor heren en daarnaast op denim items voor dames. Jurken en rokken kenmerken zich door bohemian smokwerk. Bonuspunt voor de uitvoering door Uniqlo: het is allemaal heel goed gemaakt.

De collectie is vanaf 22 april 2021 verkrijgbaar.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in