Nauwsluitend of juist een beetje ruimte, wat wordt het?

Fijne sportkleding draagt in hoge mate bij aan het plezier wat je aan bewegen beleeft. Hardlopen vraagt om een andere outfit dan yoga, tai chi of de steeds populairder wordende barre-work-outs.

Voor die laatste twee is er nu een fijne nieuwe Soft Sport collectie in laagjes, zowel nauwsluitend als met een beetje ruimte of zwier, net waar je maar zin in hebt.

Article continues after the ad

Filippa K viert het 10-jarig bestaan van haar athleisure-collectie, beter bekend onder het label Soft Sport, met balletdansers van de Koninklijke Zweedse Opera.

"Soft Sport helpt vrouwen om zich zowel comfortabel als zelfverzekerd te voelen," zegt Karin Segerblom, Hoofd Design. "Ik vind het heerlijk om buiten te zijn en de natuurlijke manier van bewegen te voelen in het dagelijks leven - het geeft me energie en het geeft me ook een kalm gevoel.

Het ziet er voor iedereen anders uit, maar ik vind inspiratie in yoga en dans. In yoga leer je je lichaam op een meditatieve en versterkende manier kennen, terwijl dans een uiting van emotie en een ontlading is.

Ik hou van de energie en sensualiteit en de manier waarop dansers zich in laagjes kleden - het inspireert me echt. "

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in