Luxe, glans en vloeiende lijnen – het is adembenemend haute.

De kick-off van Paris Couture Weel 2022-2023 was aan Schiaparelli en dat weet je dat er veel zwart, crème en goud aan te pas zal komen.

Daniel Roseberry levert een volmaakt gemaakte haute couture collectie af vol prachtig gedrapeerde ontwerpen die aan het einde al naar de lente van volgend jaar knipoogt, als hij je als wandelend bouquet wil zien.

Article continues after the ad

De show begint op 40:00, we hebben de clip op dat punt voor je klaargezet.

Wat viel er op? Asymmetrisch geborduurde en gedecoreerde jasjes en mouwen (slechts aan één kant een manchet van veren), in vrouwelijke vormen gesculpte tops met vredesduiven erop...

...en hoeden die boven het hoofd lijken te zweven. Hoe dat blijft zitten met een briesje? 

Sommige ontwerpen deden een beetje denken aan Yves Saint Laurent in de jaren tachtig, maar het was toch vooral heel erg Schiaparelli met inventief bedekte boobs en volumes alsof een mode-illustratie tot leven is gekomen.

Wat kun je ervan meenemen als normale sterveling?

Statement XXXL oorbellen die tegelijk als collier dienen, als een soort demi-parure 2.0 (ene Máxima schrijft intussen vast vlijtig mee 😉)

Goudborduursel op één schouder, één mouw, één broekspijp of één manchet

Een jasje of wrap die de look van een heel chique yeti geeft.

Tops en bottoms met veel volume: een meisje mag best wat ruimte innemen.

Nog eens over nadenken: zwarte tepelpleisters. Toch wel erg frisjes in de winter. 

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in