Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ronald van der Kemp's duurzame couture

Dromen in jeans, zonder verspilling - prachtige collectie!  Nederlandse designer Ronald van der Kemp was zijn tijd als ontwerper ver vooruit toen hij jaren geleden al inzette op duurzame kleding 'om overconsumptie tegen te gaan' zonder concessies te doen aan glamour. Voor zijn nieuwe haute coutur...

Ronald van der Kemp's duurzame couture

Dromen in jeans, zonder verspilling - prachtige collectie! 

Nederlandse designer Ronald van der Kemp was zijn tijd als ontwerper ver vooruit toen hij jaren geleden al inzette op duurzame kleding 'om overconsumptie tegen te gaan' zonder concessies te doen aan glamour.

Voor zijn nieuwe haute couture collectie werkte hij samen met stagiaires van de Jean School in Amsterdam, wat een aantal mooie kledingstukken van gebruikt denim opleverde, waaronder een jasje dat is geweven van dunne reepjes jeans met bloemen van denim.

Alles wat Van der Kemp toonde, is gemaakt van materialen die hij al had. Omdat hij nooit in grote oplages werkt, voelt deze vorm van restverwerking voor hem niet als een beperking: het maakt zijn kleding eerder extra uniek, omdat er meestal maar één exemplaar van wordt gemaakt. Scroll er even lekker doorheen! 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in