Nederlandse mode doet het goed in Parijs.

Naast Iris van Herpen stond er vandaag nog een Nederlandse ontwerper in de spotlights. Wardrobe 13 van RVDK, het label van Ronald van der Kemp, debuteerde op Paris Fashion Week met misschien wel de meest exclusieve haute couture ooit, omdat van elk ontwerp slechts één exemplaar wordt gemaakt.

Article continues after the ad

De presentatie draaide om het thema Behind Closed Doors, met onder andere een illegaal feestje en een vleugje Handmaid's Tale, heel actueel in lockdowntijden. All dressed up and nowhere to go krijgt meteen een heel nieuwe lading, afgaand op de clip. Uit de ontwerpen blijkt hoe creatief en intuïtief Ronald werkt met wat hij heeft; zijn techniek en gevoel voor wat stof wil en kan is ook nu weer indrukwekkend.

Ronald van der Kemp (1964) ontwerpt naar eigen zeggen geen collecties, maar een garderobes. Garderobes met unica's, want van alle creaties ontwikkelt hij er maar één. Zijn manier van werken zorgt ook voor extra exclusiviteit. Zodra hij de juiste stof heeft, start hij met mouleren, tekenen, knippen en plakken tot hij het juiste ontwerp tegenkomt. Van der Kemp werkt altijd handmatig en gruwelt van perfectie en teveel van dezelfde mode. Zijn ontwerpen worden gedragen door internationale sterren als Rihanna, Lady Gaga en Kate Moss.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in