Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Revival: de kroningschoenen van de Queen

Deze update is een eerbetoon aan de sandalen die koningin Elizabeth in 1953 droeg. De kroning van koningin Elizabeth op 2 juni 1953 was de eerste die op tv werd uitgezonden, iets waarmee rekening werd gehouden wat betreft haar kleding. Zo maakte Norman Hartwell voor haar een witte satijnen jurk d...

Revival: de kroningschoenen van de Queen

Deze update is een eerbetoon aan de sandalen die koningin Elizabeth in 1953 droeg.

De kroning van koningin Elizabeth op 2 juni 1953 was de eerste die op tv werd uitgezonden, iets waarmee rekening werd gehouden wat betreft haar kleding. Zo maakte Norman Hartwell voor haar een witte satijnen jurk die het licht goed zou vangen en borduurde die met goud- en zilverdraad met emblemen van het Verenigd Koninkrijk en de Gemenebest.

Vrijwel niet te zien waren Elizabeths schoenen: een paar Roger Vivier sandalen van goud leer en bezet met robijnen, speciaal gemaakt voor de kroning. Vivier, die bekend stond als de Fabergé onder de schoenmakers, had ook de schoenen gemaakt voor Elizabeths moeder, voor bij de kroning van haar man, George VI in 1937.

Hij had dus al enige ervaring en wist dat ze comfortabel moesten zijn: de jonge Queen zou ermee moeten lopen met een zware kroon op haar hoofd en minimaal drie uur op moeten staan. Het ontwerp bleef geheim tot op de grote dag en bleek een fleur de lis motief te hebben dat ook in de Imperial State Crown zit.

Voor S/S 2020 brengt Maison Roger Vivier een update van de kroningsschoenen uit.  

Creative Director Gherardo Felloni behield het fleur de lis element, maar versierde de schoen met kristallen in plaats van robijnen. 

Daarnaast is de Queen Sandal verkrijgbaar in meerdere kleuren: naast zwart en goud in onder andere rood en geel. Glazen muiltjes zijn zó vorig jaar, nietwaar?

Foto's © Maison Rogier Vivier

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in