Mega-transfer in de modewereld! 

Er werd al even over gespeculeerd en nu is er duidelijkheid: Raf Simons gaat aan de slag bij Prada. De Belgische ontwerper zal samenwerken met Miuccia Prada als co-creatief directeur en beiden krijgen een gelijkwaardige rol binnen het modehuis,

Het is voor het eerst dat twee zulke grote namen een permanente samenwerking aangaan. Simons (hier met Naomi Campbell) maakte furore bij onder andere Jil Sander, Christian Dior en Calvin Klein. Hij staat bekend om zijn moderne silhouetten die zeer in de smaak vallen bij de internationale modepers, maar bij Klein niet leidden tot grote commerciële successen.

Article continues after the ad

Ook Prada zit qua omzet een beetje in het slop: aan ideeën en creativiteit geen gebrek en Miuccia is een baken in de mode met haar feministische en intellectuele visie op mode. Maar de verkoop valt tegen, zeker in vergelijking met concurrent Gucci.

Prada en Simons zullen vermoedelijk samen inzetten op moderne creativiteit, maar ook een slag willen maken in duurzaamheid en draagbaarheid. Op hun eerste gezamenlijke collectie is het nog even wachten: S/S 2021 wordt in september gepresenteerd in Milaan.

Foto's (c) Brunopress, Prada 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in