Wie is de enthousiaste shopper onder de royals?

Aan het einde van elk jaar gaan onvolprezen royal fashion bloggers UFO No More en Heaven LM bij elkaar zitten met hun lijstjes, rekenmachines en spreadsheets voor een inschatting van de waarde van de Royal Garderobes.

(c) UFO No More / Heaven LM

Article continues after the ad

Uit de 1361 nieuwe kledingstukken die ze dit jaar hebben gespot en geïdentificeerd blijkt dat de dames in totaal zo'n € 803,915 uitgaven aan nieuwe kleding. Koningin Máxima zit aan de onderkant van het midden (ons bîn zûnig) en absolute koploper in shoppen was de hertogin van Sussex.

Ter verdediging van Meghan: ze moest haar garderobe aanpassen op haar zwangerschap en ze was haar royal kledingcollectie nog aan het opbouwen, zulks kost even tijd.

(c) UFO No More / Heaven LM

Wie gaf nu gemiddeld het meeste uit aan een kledingstuk? Dat is prinses Charlene van Monaco, wiens eenvoudige silhouetten toch al snel richting 2700 euro per stuk gaan. In totaal gaf ze zo'n € 151.569 uit aan nieuwe kleren (fijn budget!). Het gemiddelde van Máxima ligt rond de duizend euro, volgens deze chart.

Wat je over de hele linie ziet is dat de andere royal dames veel ready-to-wear kopen of gewoon (Prinses Sofia, koningin Letizia, kroonprinses Victoria) slagen in de wat duurdere confectie. Vic is bijvoorbeeld dol op H&M Conscious, waarvan ze de meeste stukken gewoon van het rek koopt.   

 

Hier zie je het allemaal nog even op een rij. 

Foto's (c) anp 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in