Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prachtige SS 2020 collectie van Roland van der Kemp

Nederlands eerste eco-couturier maakt indruk. Ronald van der Kemp staat bekend om zijn sustainable high fashion, oftewel duurzame haute couture. Iets waar elk label zich nu in verdiept, maar waar hij tien jaar geleden al in pionierde, omdat hij zich stoorde aan hoe modehuizen omgaan met hergebrui...

Prachtige SS 2020 collectie van Roland van der Kemp

Nederlands eerste eco-couturier maakt indruk.

Ronald van der Kemp staat bekend om zijn sustainable high fashion, oftewel duurzame haute couture. Iets waar elk label zich nu in verdiept, maar waar hij tien jaar geleden al in pionierde, omdat hij zich stoorde aan hoe modehuizen omgaan met hergebruik en duurzaamheid. En hij maakte er indruk mee tijdens Paris Couture week.

De lievelingsontwerper van minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag maakte voor zijn Wardrobe 11 collectie 36 looks met 68 kledingstukken, waarvan er 15 stukken uit eerder collecties kwamen en 7 zijn vermaakt (ge-upcycled in duurzaam lingo).

Daarnaast leverde hij 21 nieuwe edities en 25 nieuwe stijlen af, alles gemaakt van reeds bestaande materialen. Afgaand op de vrolijke kleuren, ruches en veren voelde Van der Kemp zich niet beperkt door zijn materialen. Een selectie, enjoy! 

Foto's (c) RVDK

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in