Geloof, hoop en jurken die je wilt hebben!

Veel modelabels zijn nog zoekende naar wat hun klanten willen dragen in een tijd van minder tot niet uitgaan en veel thuiswerken.

Oscar de la Renta daarentegen, houdt het hoofd hoog en levert een optimistische, stralende pre-spring 2021 af, om je op te verheugen.

Article continues after the ad

Alles aan de ontwerpen ademt uit dat het allemaal wel goed zal komen. 

"Het is een collectie die getuigt van esprit en de overtuiging dat, wat er ook gebeurt, we omringd zijn door schoonheid," aldus creative director Laura Kim.

"Toen we in februari 2020 met deze collectie begonnen zag de wereld er heel anders uit dan nu. We beseften al snel wat ons werk de nieuwe manier van leven moest weerspiegelen. Maar hoe meer we overwogen dingen aan te passen, hoe meer we beseften dat onze missie nog altijd hetzelfde is: de Oscar de la Renta-vrouw helpen om haar leven vol zelfvertrouwen te leiden, door haar zich mooi te laten voelen. Het is een collectie geworden die balanceert tussen verandering en consistentie. Maar bovenal eentje waar hoop uit spreekt, om snel weer echt samen te kunnen zijn."  

Vrolijke ruiten over strepen is een sterke en vooral frisse look...

...afgekoeld met een effen jasje.

Er wordt vet geknipoogd naar de Europese concurrent, Chanel.

Er is sprake van 'minimalistische opulentie', zoals deze 3D moire faille japon met een sleepje, die bij elkaar wordt gehouden door een rozet op de rug.

En de Citrus Primavera-jurk – een van de potentiële bestsellers, erg Instagrammable - is gemaakt van Italiaanse 'fil coupé'. Dat is een speciale techniek om stoffen van patronen en structuren te voorzien.

Dit zijn alle 29 looks, laten we hopen dat Oscar de la Renta-fan Máxima met haar creditcard klaar zit, want er zitten beeldjes voor haar tussen, toch? 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in