Nieuw in Nederland en helemaal van nu.

Een plantaardig zonnebrillenmerk uit Denemarken. Daar zijn we natuurlijk nieuwsgierig naar. James Ay maakt ze, en is nu eindelijk verkrijgbaar op Nederlandse bodem. 

Een milieuvriendelijke zonnebril is nog best een unicum, hoe zit dat precies? Nou, die maak je als bedrijf door de planeet meer terug te geven dan je gebruikt. Bij James Ay staan ze voor een positieve impact op het milieu. Door te doneren aan Climaider, een boom te planten voor elke verkochte bril én volledig plantaardige zonnebrillen te ontwerpen.

Article continues after the ad

Hoe je dat doet? Nou, door monturen te maken van 100% biologisch afbreekbaar acetaat. We zullen je niet vermoeien met alle details, maar waar een wil is, is een weg. Dat voert het merk heel ver door. De scharnieren van de brillen worden hergebruikt, de verpakkingen worden gemaakt van gerecyclede verpakkingen, de schoonmaakdoekjes worden gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

En dan zijn ze, heel belangrijk, nog leuk om te zien ook. Er zijn elf modellen in verschillende vormen, kleuren en materialen, waardoor de keuze reuze is. En eerlijk is eerlijk: de wetenschap dat je een plantaardige bril op je neus hebt, maakt je blik ook net iets rooskleuriger.

Shoppen doe je hier.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in