Opwindend vooruitzicht voor wie van Heel Mooie Kleren houdt!

Goed nieuws voor wie houdt van beeldschone, vrouwelijke kleding met een beetje edge: ontwerper Phoebe Philo overweegt na drie jaar radiostilte een terugkeer in de modewereld.

Philo - in 2014 kreeg ze een lintje - praat met collega-ontwerpers wereldwijd over haar plannen. Wat we ervan weten, is dat het een collectie moet worden die vooral draait om duurzame materialen en productie: 'minimale esthetiek in combinatie met moderne techniek'.

Article continues after the ad

Er is buzz rond haar naam en Alaïa waar ze zomaar eens zou kunnen landen voor dit project.

Phoebe Philo (1973) begon in 1997 bij Chloé in 1997 als toen nog grasgroene Stella McCartney's design assistent en volgde Stella in 2001 op als creative director. Tussen 2008 en 2017 stond Phoebe aan het hoofd van Céline waar ze schitterende collecties (en bijbehorende verkoopcijfers) leverde. Vervolgens verdween ze uit de modewereld om zich te wijden aan 'het leven' en haar gezin: ze is getrouwd met kunsthandelaar Max Wigram met wie ze drie kinderen heeft.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in