Uit de Savannah collectie van Guo Pei
Uit de Savannah collectie van Guo Pei

Guo Pei en Elie Saab staan garant voor Glamour!

Op dag 3 van de digitale Paris Couture Week kunnen we constateren dat het misschien niet ideaal is om de ontwerpen niet met eigen ogen te kunnen zien, maar dat de presentatie per video ook unieke kansen biedt. Niet alleen om een bepaalde sfeer neer te zetten, maar ook om de designer van dienst zijn of haar ideeën te kunnen laten toelichten. Een paar highlights van vandaag!

Savannah van Guo Pei

Guo Pei haalde voor haar 10de Paris Couture Show haar inspiratie van de savanne: veel dierenprints, natuurmotieven – een soort coutureversie van The Lion King, met schitterend applicatie- en borduurwerk op vrij eenvoudige silhouetten. En off topic: je zou echt jaloers worden op de wimpers van een giraf.

Article continues after the ad

Le Retour au sources

Elie Saab ging 'terug naar de bron' en zocht het ook al in de natuur, maar leverde een vrij nietszeggende reeks kunstzinnige impressies af, waarin niet één daadwerkelijk kledingstuk te spotten viel. Dus die heeft tijdens de lockdown vast liggen Netflixen.

Artisanal

Maison Margiela maakte zich er vanaf met dit filmpje, dat rechtstreeks uit een 1980's Duran Duran clip lijkt te komen. John Galliano dreigt echter dat dit pas Installment 1 is, dus wellicht dat later meer duidelijk wordt. Let's not hold our breath, shall we?

Il Medico della Peste

Frank Sorbier nam alvast een voorschot op de vólgende mogelijke pandemie (builenpest in China, anyone?) met een klassiek social distancing masker en veel symboliek, qua met verbandgaas vastgebonden Lady Liberty. Maar de hoofdtooi van de hoofdrolspeler is zo haute als je het maar wilt hebben, het kant is beeldig Goth en het prachtige (Friese?) paard is een absolute showstopper.

Pavanes Intemporelles

Christophe Josse verdient bonuspunten voor het feit dat hij daadwerkelijk kleding liet zien (en een Godzilla van een cocktailring die we een grote toekomst voorspellen). De modellen dolen beeldig door nachtelijk Parijs in roomwit, donkergroen, zeer verfijnd, prachtig borduurwerk, avondkleding met zakken, lekkere platte schoenen – hoe is het mogelijk dat hij niet bekender is?

Change 

Viktor & Rolf toonden drie looks die allemaal de sfeer van een lagedrukgebied tijdens een pandemie hebben, maar wel met  heerlijk tongue-in-cheek humor: de eerste avondjapon wordt omschreven als een nachtpon, de tweede is een kamerjas met extra lange mouwen als symbool van het gewicht dat op dit moment op ons drukt. En de derde look is een beeldig virus, pardon, een design in vegan leer dat ons aller prikkelbaarheid uitdrukt.

Hierna volgens nog drie looks die draaien om tegenstrijdige emoties ('Zelfs de halslijn is in de war'). De laatste drie looks staan in het teken van liefde en sereniteit, met een majestueuze badjas en een stralende hartjesjapon die heel behulpzaam is in een beetje afstand houden. Hoofdprijs voor originaliteit, heren!  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in