Bekende Nederlanders laten zich kleden door jong talent.

Meiland zoekt een jurk waarin ze op haar bruiloft de openingsdans kan dansen, Daphne Deckers heeft geen idee wat ze moet aantrekken naar een musicalpremière en Irene Schouten wil shinen op een gala.

In elke aflevering van het veelbelovende nieuwe fashionprogramma Heb ik wat van je aan? schieten steeds drie jonge modeontwerpers te hulp. Ze ontwerpen allemaal een outfit - en de bekende vrouwen kiezen zélf hun favoriet.

Article continues after the ad

Naast presentatrice Olcay Gulsen is ook modeontwerper Mart Visser aanwezig voor de modefinesses en om als mentor te fungeren voor de jonge ontwerpers. Heb ik wat van je aan? is vanaf 24 augustus elke week om 20.30 uur te zien bij Net5. 

Unieke kans voor jong talent

Elke aflevering strijden zoals gezegd drie nieuwe talentvolle designers om de gunst van één bekende Nederlandse vrouw. Het programma begint altijd met een briefing van de BN’er in kwestie. Voor welk event zoekt ze een outfit? Wat is de dresscode? Welke kleuren en modellen vindt ze mooi? Mag het over the top glitter and glamour zijn of liever ingetogen chique?

Ze geeft precies aan wat ze wel en vooral niet wil - en de designers mogen haar maten nemen. Dan moeten ze meteen aan de slag, want vier dagen later moet de outfit al klaar zijn.

Op de laatste dag komt de vrouw waar ze zo hard voor hebben gewerkt naar het atelier om een definitieve keuze te maken. En dat doet ze natuurlijk niet alleen: ze heeft haar entourage - partner, moeder, beste vriendin of stylist - meegenomen.

Welk ontwerp gaat het worden?

Ze showt alle drie de ontwerpen op een catwalk waarbij haar entourage hun ongezouten mening of waardering geeft… maar het is uiteindelijk de BN’er zélf die kiest! De aflevering eindigt met beelden van het evenement waar ze in haar unieke creatie verschijnt, en dat is meteen de prijs voor de gekozen designer: een betere boost voor jong ontwerptalent is er niet.

Naast Maxime, Daphne en Irene nemen ook Bridget Maasland, Heleen van Royen, Anna Nooshin, Lucille Werner en Giovanca Ostiana deel aan het programma.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in