Tried & tested: fijne adresjes om online te bestellen.

Als onmiskenbaar voluptueuze vrouw kan ik buigen op jarenlange ervaring in het shoppen van representatieve kleding in grote maten. En dan heb ik het niet over labels die zonder te knipperen maat 48 al XXL noemen, maar echt over de 50+ maten, waarin je er leuk uitziet en je zo lekker voelt dat je maat totaal geen rol meer speelt.

Als je zie wat er mogelijk is, is het niet nodig te settelen voor een fantasieloze zwarte zak, omdat het label van dienst geen idee heeft hoe je een dik lichaam leuk verpakt. Ik deel graag de adresjes met je die het wél begrijpen, met het oog op thuiswerken (en dus wat extra comfort) en de zomer. 

Article continues after the ad

Omdat ik naast leuke kleding ook comfort wil, selecteer ik mijn outfits altijd op de stof: zachte soepele jersey, katoen, zijde – liever geen zweterige kunststoffen. Sixteen47 van Dawn French en Helen Teague was jarenlang leverancier van mijn topstukken – ik heb gesnikt toen het label stopte. Er is echter ook goed nieuws: Zezzy heeft een paar zeer populaire patronen van Sixteen47 in licentie mogen nemen. Op de site ziet het er niet heel spectaculair uit, maar de pasvorm is fabuleus – gemaakt door vrouwen die zelf ook geen gazelles zijn. Dit is mijn favoriete model: kleedt prachtig af, zwarte broek of laarzen eronder, niks meer aan doen. Goed om te weten: bij Zezzy zijn ze nog een beetje overdonderd door alle verweesde Sixteen47-fans die zich melden, maar ze beloven snel meer keuze in motieven. Deze top ziet er misschien warm uit, maar is voor de helft gemaakt van viscose en luchtiger dan ie lijkt.

Nog eentje die een aardig alternatief voor Sixteen47 vormt: Wolfairy. Goed gemaakt, voor de zomer veelal heerlijke dunne en soepele jersey stukken met een beetje zwier en ontwerper Justyna is gelukkig uit haar neutrale fase: ze maakt nu ook vrolijke jurken en tops. Ik heb twee variaties van deze, ze zitten fijn, de klokmouwen zijn Máxima-waardig en de prints zijn complimentenmagneten. 

Soms moet een vrouw op chic. Zomerfeest, bruiloft, dinertje, ooit vast wel weer eens een bezoek aan het theater - van die dingen. Als ik nu Ulla Popken zeg, zak je misschien meteen kreunend onderuit, maar als je daar maar woedend doorzoekt en goed screent of het niet toch een gemeen polyestertje is waar je verlekkerd naar kijkt, komen er pareltjes boven water. Ik kocht er voor de zomer deze blouse: zwierig, dun, witte broek eronder. Ballerina's voor als ik met vriendinnen ga eten, iets met veel bandjes en een hakje als een avondje op glam wil (lees: niet meer dan drie stappen hoef te lopen). 

Kasbah Clothing is een nog vrij recente ontdekking van mijn inner Shopaholic en ik ben er heel blij mee: de dame die achter het label zit kiest voor kwaliteit. Prachtige katoen, linnen en jersey, goede pasvorm en het is schitterend gemaakt: geen los draadje te bekennen. Ik kocht deze tuniek met zakken en een donkerblauw jersey pak dat met mijn beste Chanelblik en wat opwindende kettingen richting Ines de la Fressange gaat. Als Ines teveel van lekker eten zou houden, dan. 

En dan nog mijn guilty pleasure: Hell Bunny. Wie me kent, weet dat ik uit te tekenen ben in een broek, maar áls ik een jurk draag, dan wil ik er wel uitzien als een figurant in Call The Midwife (ik hoor nu moderedacteur Anita moedeloos achter me zuchten 😁 ), compleet met bloemetjes, pumps en een kapsel in plaats van haar. Heb je zelf aanraders voor leuke grote maten-mode? Laat het me weten! 

Foto (c) Eline Vergunst

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!