Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nordic Story: 'The shapes of Pia Wallén'

Prachtig minimalistisch Scandinavisch design. Voor de liefhebbers van modern minimalisme: Arket brengt een capsulecollectie uit die in samenwerking met Pia Wallén tot stand is gekomen. De collectie draagt de naam The Shapes of Pia Wallén en bestaat uit kledingstukken voor dames, accessoires en in...

Nordic Story: 'The shapes of Pia Wallén'

Prachtig minimalistisch Scandinavisch design.

Voor de liefhebbers van modern minimalisme: Arket brengt een capsulecollectie uit die in samenwerking met Pia Wallén tot stand is gekomen.

De collectie draagt de naam The Shapes of Pia Wallén en bestaat uit kledingstukken voor dames, accessoires en interieurdecoratie. Laat je niet misleiden door de zwartwit foto's: deze jas is in werkelijkheid grasgroen! 

Pia Wallén, een van de meest gevierde Zweedse ontwerpers, geniet internationale bekendheid dankzij haar opvallende combinatie van modern minimalisme en vakmanschap.

Haar handelsmerk is haar wollen omslagdoek met een kruispatroon.

"Pia Wallén creëert met elk van haar ontwerpen een statementstuk," zegt Anna Teurnell, Head of Design bij Arket. "Het ene ontwerp is nog krachtiger en intrigerender dan het andere. Je ziet het in andere Scandinavische ontwerpen niet vaak terug, maar voor mij heeft haar werk iets heel noords.’

Van origine is Pia Wallén een modeontwerper, maar ze staat nu vooral bekend om haar prachtige interieurs. Ze begon haar carrière als student aan het Beckmans College of Design. Haar afstudeerproject trok vanwege de handgebreide kledingstukken geïnspireerd op de Scandinavische folklore veel aandacht.

Tot op de dag van vandaag staat traditioneel vakmanschap aan de basis van haar ontwerpen. Dit staat in schril contrast met de uitgesproken, visueel opvallende vormen die zij haar ontwerpen meegeeft. Het is een pure vorm van esthetiek waarin ruimte wordt gelaten voor zowel een collectieve geschiedenis als persoonlijke expressie.

De collectie bestaat uit damesjassen en rokken, tassen, vilten slippers voor heren en dames, exclusieve wollen dekens en home decor.

Foto's (c) Arket / Pia Wallén 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in