Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nordic Design met absolute wauwfactor

Filippa K x Stinarand = statement fashion! Als modelabels een gezamenlijke collectie uitbrengen is dat meestal een slim marketingfoefje. In het geval van Filippa K x Stinerand levert het duurzame en zeer fraaie ontwerpen op. Filippa K staat bekend om haar cleane, minimalistische designs, ontwerps...

Nordic Design met absolute wauwfactor

Filippa K x Stinarand = statement fashion!

Als modelabels een gezamenlijke collectie uitbrengen is dat meestal een slim marketingfoefje. In het geval van Filippa K x Stinerand levert het duurzame en zeer fraaie ontwerpen op.

Filippa K staat bekend om haar cleane, minimalistische designs, ontwerpster Stina Randestad werkt met wat meer spektakel en die twee blijken prima samen te gaan.

Elk kledingstuk is volledig gemaakt van tweedehands Filippa K-materialen - een eerbetoon aan het creatieve potentieel van circulair design.

Hoewel het project een natuurlijke match van waarden is, wijkt het ook duidelijk af van Filippa K's typische strakke esthetiek.

De capsule-lijn is een representatie van de grotere beweging binnen de mode die duurzaamheid op de voorgrond plaatst zonder afbreuk te doen aan creativiteit of vakmanschap.

Stina Randestad, die een MA aan de Zweedse Textielschool heeft behaald, is een opkomende ontwerpster die bekend staat om haar innovatieve materiaalcombinaties en unieke technieken.

Haar kenmerkende stijl, omschreven als 'sculpturaal en toch draagbaar', komt voort uit haar bijna wetenschappelijke benadering van stoffen en texturen.

Elk ontwerp straalt een gevoel van vreugde en speelsheid uit door middel van onverwachte materialen, felle kleuren en verrassende silhouetten.

"Ik ben erg onder de indruk van de mate van betrokkenheid die Filippa K toont met hun duurzaamheidswerk, evenals hun investering in creativiteit," zegt Stina. "Het is voor merken natuurlijk van vitaal belang om zich in te zetten voor grotere initiatieven, maar ook om opkomende ontwerpers een platform te bieden waar ze hun visie kunnen uiten. Filippa K heeft mij de unieke kans gegeven om in alle vrijheid te onderzoeken hoe tweedehands kledingstukken, samples en claims kunnen worden omgetoverd tot iets totaal anders."

Elk stuk is tot stand gekomen via een samenwerkingsproces tussen Stina en het Filippa K-team in het atelier van het modehuis in Stockholm. Uit hun archief van tweedehands artikelen haalde Stina stukken die duidden op de mogelijkheid van een nieuw leven en gebruikte deze om haar creatieve visie te bepalen.

De resulterende collectie introduceert onverwachte textielcombinaties en technieken die de minimale, ingetogen Filippa K-kledingstukken transformeren in expressieve statement stukken.