Geniet van de looks van stylist en funshionista Edith Dohmen!

Mis 'm niet: de tentoonstelling ‘Christie van der Haak - Nouveau Deco’, de best bezochte expositie in de geschiedenis van het Stedelijk Museum Kampen.

Een van de fans is stylist, Style Has No Size oprichter en funshionista Edith Dohmen, die zich voor deze gelegenheid in haar meest kleurrijke kostuums hulde en zich liet fotograferen in de zalen van Christie.

'De kracht van print op print en de kleurenexplosie zorgen voor een heerlijke creatie'

Edith zegt erover: “Ik heb me laten inspireren door de locatie, de kleuren, de prints en naar aanleiding hiervan ben ik outfits gaan maken. De kracht van print op print en de kleurenexplosie zorgen voor een heerlijke creatie. Het creëren van dit moois geeft mij de vrijheid om te zijn wie ik echt wil zijn!”

Article continues after the ad

Christie heeft niet alleen de zalen van het museum aan de Oudestraat een complete metamorfose gegeven. Haar patronen zijn ook te zien op de buitengevels van beide locaties van het museum. In de Voormalige Synagoge is een installatie te zien van een groot gedeelte van haar Haagse atelier. Een selectie van stoffen, schilderijen, meubels, glasobjecten en keramieken borden geeft een inkijk in de ontwikkeling van 43 jaar kunstenaarschap.

Christie van der Haak - Nouveau Deco, nog tot en met 27 februari 2022 te zijen in het Stedelijk Museum Kampen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in