Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nederlandse topmannequin Tanja Trijbels overleden

Ze was een favoriet van Max Heymans en van Dior in Parijs.   De naam Tanja Trijbels (internationaal gebruikte ze Tanya als voornaam) zegt je vermoedelijk niets, toch zijn alle Nederlandse topmodellen van nu een beetje schatplichtig aan haar. Ze was het eerste Nederlandse model dat een contract kr...

Nederlandse topmannequin Tanja Trijbels overleden

Ze was een favoriet van Max Heymans en van Dior in Parijs.  

De naam Tanja Trijbels (internationaal gebruikte ze Tanya als voornaam) zegt je vermoedelijk niets, toch zijn alle Nederlandse topmodellen van nu een beetje schatplichtig aan haar. Ze was het eerste Nederlandse model dat een contract kreeg bij Dior in Parijs en was de muze van onder andere Max Heymans. Vandaag werd bekend dat Tanja op 23 april is overleden, op 85-jarige leeftijd.

Limburgse Tanja waagde op haar negentiende de sprong naar Amsterdam waar ze werk vond als 'pasdame' in een confectiebedrijf. Ze was lang, zeer slank, chic en fotogeniek. Zo ving ze al snel het oog van couturier Max Heymans, al gingen ook Dick Holthaus en Edgar Vos graag met haar in zee. Bovendien huurden modehuizen haar graag in voor het showen van Franse couture.

Tanja en Corine Rottschäfer in 1961

Zo maakte ze in de haute couture furore als mannequin en kreeg ze een contract bij Dior. "Tanya wás Parijs”, zegt Emilie Bouwman, destijds ladyspeaker en tegenwoordig modeshowproducente en eigenaresse van modellenbureau Favourite Models, in de Telegraaf. "Ze had een bepaalde manier van lopen, helemaal à la Dior. Met een beetje holle rug en haar knieën lichtelijk omhoog. Dus niet met gestrekte benen. Ze bracht Parijs naar Nederland.”