En Schiaparelli bijt het spits af zonder collectie – huh?

Normaal gesproken zou Parijs nu een modieuze heksenketel vol modellen, ontwerpers, moderedacteuren en fashionista's zijn, maar je weet wel, corona. Een en ander gaat aangepast door, met de eerste digitale Paris Couture week.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

@naomi opens the #HauteCoutureOnline. Join us on hautecouture.fhcm.paris

Een bericht gedeeld door FHCM (@fhcm) op

Model Naomi Campbell opende Paris Couture Week dan ook per video vanuit haar woonkamer met een inleiding waarin ze de nadruk legde op 'de strijd voor gelijkheid en diversiteit'. "Het is aan ons, het is aan jou om je achter het doel te scharen om de vele identiteiten waaruit onze landen bestaan erbij te halen. Het moment is gekomen om een meer gelijkwaardige mode-industrie op te bouwen, met een goede vorm van controles en waarborgen. Het is nu meer dan ooit zaak om permanent inclusive te werken en niet op een voorbijgaande manier. Het begint nu, in Frankrijk. Ik ben Naomi Campbell en ik verklaar Paris Couture Week ouvert. Merci."

Schiaparelli Haute Couture Fall-Winter 2020/21

Article continues after the ad

Het eerste label dat aan bod kwam is Schiaparelli dat dit seizoen geen nieuwe collectie levert. In plaats daarvan toonde het een filmpje waarin creative director Daniel Roseberry op een bankje in Washington Square Park in New York (waar hij vast zat tijdens de lockdown) een 'denkbeeldige collectie' schetst. "Het leven bestaat op dit moment uit uitersten," zegt hij. "De pandemie heeft alles wat we kennen overhoop gehaald. In plaats van een team om deze collectie tot uitvoering te brengen, bestaat hij alleen in mijn verbeelding. Maar ik wil hem toch graag delen."

De komende dagen vind je op Nouveau Online de highlights van Paris Couture Week.

Openingsfoto (c) Naomi Campbell / Instagram

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in