'Strak en gestroomlijnd, toekomstige klassiekers.'

Mulberry viert haar gouden jubileum al het hele jaar met leuke lanceringen, zoals miniversies van de populairste tassen in de collectie en het made-to-last manifest vol duurzame voornemens.

Er kwam een samenwerking met hot designer Priya Ahluwalia die de Portobello een make-over gaf. En nu is Mulberry lieveling Alexa Chung (de Alexa-tas is naar haar genoemd) degene die een capsule collectie mocht mee-ontwerpen.

Article continues after the ad

Chung -  influencer voor het woord bestond, journalist en designer – koos voor een lijn in seventies-stijl als ode aan de begintijd van het label.

Naast een make-over van haar eigen Alexa is er nu de Big Guy (een forse schoudertas) en de Little Guy (een strakke clutch, je ziet 'm op de openingsfoto).

"Ik wilde iets creëren dat niet alleen mijn persoonlijkheid reflecteert, maar ook perfect in de garderobe van iemand anders kan passen”, aldus Alexa. “De tassen zijn strak en gestroomlijnd, toekomstige klassiekers.”"

De handtassen zijn verkrijgbaar in klassiek zwart, chocoladebruin, appelgroen en blauw dat doet denken aan denim uit de jaren zeventig. Qua afwerking kun je kiezen uit glanzend lakleder met krokodillenleer-effect, fluweel of suède. De Mulberry's  zijn gemaakt van leer van milieuvriendelijke leerlooierijen en worden gemaakt in CO2 neutrale fabrieken in Somerset.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in