Potentiële erfstukken in een tijdloze look.

Franse ontwerpster Isabel Marant staat bekend om haar liefde voor mannenkleding: comfortabele blazers, broeken met zakken, enkellaarsjes waar je als vrouw op vooruit komt, van die dingen.

Article continues after the ad

Het is dan ook geen verrassing dat haar eerste horlogecollectie een sobere, stoere uitstraling heeft. "Toen mijn vader overleed, was zijn horloge het enige wat ik van hem wilde hebben," zegt ze. "Het staat voor heritage en elegantie, het is betekenisvol."

Ze draagt het vrijwel altijd om haar linkerpols, hoewel ze het niet gebruikt om de tijd af te lezen: "Ik weet altijd precies hoe laat het is. Ik gebruik het vooral als een functioneel sieraad. Voor mij is het bovendien een ultiem erfstuk, een horloge overstijgt de tijd."

En het diende zoals gezegd als de inspiratie voor haar eigen horlogerielijn. 

Marants eigen collectie komt in drie vormen: vierkant, ovaal en rond en het bandje (metaal vlechtwerk, leer of fluweel) kan makkelijk verwisseld worden.

Ze heeft ze genoemd naar de verjaardagen van dierbaren: het vierkante heet 12.04 (haar eigen verjaardag, 4 april), de ronde 10.05 en de ovalen 28.07 zijn vernoemd naar de verjaardagen van haar zakenpartners.

De horloges zijn verkrijgbaar vanaf € 490.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in